ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Επείγουσα Ανακοίνωση της Νομικής

July 11, 2015

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΔΟΑΤΑΠ (23-06-2015) για τις νομικές σπουδές στην Κύπρο και ειδικά για την αναγνώριση της ακαδημαϊκής ισοτιμίας πτυχίων σπουδών Νομικής με «Κατεύθυνση Ελληνικού Δικαίου»
Η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει και να θέσει υπόψη των φοιτητών της και κάθε ενδιαφερομένου τα ακόλουθα:

  1. Η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ δεν έχει αναδρομική ισχύ και άρα δεν θέτει σε κίνδυνο την αναγνώριση της ακαδημαϊκής ισοτιμίας των πτυχίων τα οποία έχουν αποκτηθεί ή πρόκειται να αποκτηθούν στο μέλλον από φοιτητές που φοιτούν ήδη στη Νομική Σχολή. Η απόφαση αφορά τα πτυχία τα οποία θα αποκτηθούν από φοιτητές που εγγράφονται από τις 23-06-2015 και εφ’ εξής.
  2. Η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ δεν θίγει όσους φοιτητές έχουν εγγραφεί στο δεύτερο έτος της Νομικής Σχολής ως πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων Ελληνικών ΑΕΙ ή ομοταγών της αλλοδαπής και έχουν επιτύχει την αναγνώριση πιστωτικών μονάδων που αντιστοιχούν σε περιορισμένο αριθμό μεταφερόμενων μαθημάτων.
  3. Η Νομική Σχολή, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τόσο το διατακτικό όσο και το σκεπτικό της απόφασης του ΔΟΑΤΑΠ και μέχρι να οριστικοποιηθεί η νομική κατάσταση, μετά και τα συντονισμένα διαβήματα που γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις Αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και από το Πανεπιστήμιό μας,
  4. Σκοπεύει να τροποποιήσει ανάλογα το πρόγραμμα Σπουδών και από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 να λειτουργήσει ένα, ενιαίο πρόγραμμα Νομικών Σπουδών, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου θα οδηγεί στη λήψη πτυχίου Νομικής, κοινού για όλους τους φοιτητές της, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία. Η Νομική Σχολή θα εξακολουθεί να προσφέρει στους εξ Ελλάδος φοιτητές όλες τις αναγκαίες γνώσεις ελληνικού δικαίου, οι οποίες θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ουσιαστικές και τυπικές απαιτήσεις των νομικών σπουδών τους. Παράλληλα θα διασφαλίζουν την ακαδημαϊκή ισοτιμία του πτυχίου Νομικής που θα χορηγεί η Σχολή με τα πτυχία των ομοταγών Νομικών Σχολών της Ελλάδος, όσο βεβαίως και με τα αντίστοιχα πτυχία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024