ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Award Ceremony for the “Engineering Awards ETEK 2015” at Neapolis University

May 15, 2015

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου η Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών διοργάνωσε εκδήλωση «Βραβεία Μηχανικής ΕΤΕΚ 2015» στην οποίαν βραβεύθηκαν από το ΕΤΕΚ οι καλύτερες εργασίες των δύο προηγουμένων ετών των φοιτητών του Προγράμματος Αρχιτεκτονικής και Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι δύο πρωτεύουσες φοιτητικές εργασίες με «Βραβείο Μηχανικής ΕΤΕΚ 2015» και χρηματικού ποσού €500 η κάθε μια:

  1. «Κινηματογράφος Αττικόν (Οθέλλος)» : Ελευθέριος Βομβολάκης και Νικολέττα Πέτρου
  2. «Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου»: Γιώργος Καλαϊτζίδης και Ευάγγελος Θεοφάνους

Ενώ τιμήθηκαν με Έπαινο οι εξής φοιτητικές εργασίες:

  1. «Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Πάφου»: Χρίστος Κωνσταντινίδης και Σταύρος Ιωαννίδης
  2. Γραμμικό Πάρκο «Εφτά Άη-Γιώργηδες»: Βικτώρια Αριστοδήμου και Μαρία-Ευαγγελία Μπεράτη

Η εκδήλωση εντασσόταν στα πλαίσια των Ημερών Μηχανικής ΕΤΕΚ 2015. Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου καθιέρωσε τους θεσμούς των Ημερών Μηχανικής και των Βραβείων Μηχανικής από φέτος, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τη μηχανική επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού, καθώς και για τους σημαντικούς ρόλους που διαδραματίζουν στη σημερινή εποχή.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, κ. Στέλιος Αχνιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος εκ μέρους του Δήμου Πάφου, κ. Βάσο Δημητρίου  και ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, κ. Σόλων Ξενόπουλος.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με την παρουσίαση του «Σχεδίου Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020» του Δήμου Πάφου από τον  Δημοτικό Γραμματέα, κ. Θέμη Φιλιππίδη. Ακολούθως, ο κ. Γιάννης Κουτσόλαμπρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος2017, παρουσίασε το έργο του «Εργαστηρίου Υποδομών και Αστικού Σχεδιασμού» που ετοιμάστηκε στα πλαίσια της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017 από την Πάφο και που έλαβε Εύφημο Μνεία στο διαγωνισμό «Βραβεία Μηχανικής ΕΤΕΚ 2015». Στην προσπάθεια αυτή των 53 εθελοντών της πόλης της Πάφου συνετέλεσε και η Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, με την συνεισφορά των Κλεοπάτρας Καραλέτσου, Ευανθίας Δόβας και Αγγελικής Σιβιτανίδου, όπως και φοιτητών μας.

Στη συνέχεια, οι διακριθέντες φοιτητές και φοιτήτριες παρουσίασαν τις εργασίες τους και έλαβαν τα «Βραβεία Μηχανικής ΕΤΕΚ 2015»και τους Επαίνους από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολύ θετικά σχόλια και αισιόδοξα μηνύματα κατά την διάρκεια του Ανοικτού Διαλόγου μεταξύ των παρευρισκομένων, των φοιτητών, του ΕΤΕΚ, Δήμου Πάφου και οργανισμού Πάφος2017.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αγγελική Σιβιτανίδου, Λέκτορας στην Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024