ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

February 13, 2018

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα στο Λύκειο Κύκκου Πάφου εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις εκπροσώπησε η Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας Διοτίμα Παπαδή, η οποία ήταν η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κύκκου. Εκ μέρους του Λυκείου Κύκκου χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Κυριακή Παπαντωνίου, και ο κ. Ξένιος Παναγή, Βοηθός Διευθυντής Α’.

Η Δρ. Παπαδή ανέπτυξε τη σημασία της ελληνικής γλώσσας για την ανάπτυξη και εδραίωση του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πολιτισμού, και την προσφορά της ελληνικής γλώσσας και παιδείας σε ολόκληρη τη Δυτική σκέψη. Στην ομιλία της ανέλυσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής γλώσσας που είναι η συνέχεια, η οικουμενικότητα και η καλλιέργειά της, ενώ επεσήμανε ότι ο ελληνικός πολιτισμός μέσα από την ελληνική γλώσσα μπορεί να συμβάλει σε ένα παγκόσμιο πνεύμα βαθύτατου ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και συνεργασίας των λαών.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024