ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Τμήμα Πληροφορικής – Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο στα Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων

May 10, 2017

Το 19ο Διεθνές Συνέδριο για τα Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (ICEIS 2017 – 19th International Conference on Enterprise Information Systems) πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 26 μέχρι και το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το ερευνητικό Ινστιτούτο INSTICC (Institute for Systems and Technologies of Information, Control and Communication). Η κεντρική θεματολογία του Συνεδρίου αφορούσε την εφαρμογή έξυπνων Πληροφοριακών Συστημάτων στις Επιχειρήσεις. Η θεματολογία αναπτύχθηκε γύρω από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες της Επιστήμης των Υπολογιστών: Βάσεις Δεδομένων και Ενσωμάτωσης των Πληροφοριακών Συστημάτων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων, Στρατηγική Πληροφοριακών Συστημάτων και Σχεδιασμού, Συστημάτων Πολλαπλών Πρακτόρων με εφαρμογή στο Διαδίκτυο.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις στο συνέδριο

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συμμετείχε στο Συνέδριο με τον Λέκτορα Δρ Κλείτο Χριστοδούλου του Τμήματος Πληροφορικής. Ο Δρ. Χριστοδούλου παρουσίασε αποτελέσματα έρευνας που είχαν σκοπό την δημιουργία αλγορίθμων και μεθοδολογίας για την λήψη έξυπνων αποφάσεων όσον αφορά την αγορά προϊόντων σε μια επιχείρηση υπό τον τίτλο  «A Real-time Targeted Recommender System for Supermarkets». Για τον σκοπό της έρευνας χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία  iBeacon που αφορά μικροπομπούς (τεχνολογίας Bluetooth) εγκατεστημένους μέσα σε καταστήματα, έτσι ώστε όταν κάποιος χρήστης της εφαρμογής, και αναλόγως με το σημείο στο οποίο θα κινηθεί μέσα σε ένα κατάστημα, να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο νέα και προσφορές προϊόντων που τον αφορούν σε μορφή ειδοποίησης (push notification).

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι των 100 ερευνητών από 16 χώρες.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024