ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

October 10, 2017

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, οι οποίοι επέδωσαν τα βραβεία στους αριστεύσαντες απόφοιτους.

Στο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να καταστήσει την Κύπρο μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο, όπου θα προάγεται η έρευνα, η αριστεία και η καινοτομία.

Μιλώντας στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαλάκης Λεπτός, αναφέρθηκε στις προόδους και επιτυχίες του Πανεπιστημίου τονίζοντας ότι ξεκίνησε το 2010 με 207 φοιτητές και σήμερα ξεπερνούν τους 1500. Επταπλασιασμός σε μόλις 6 χρόνια. Ανέφερε ότι το Νεάπολις είναι ήδη ένα καταξιωμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο στην Κύπρο και στην Ελλάδα με σχέσεις με πανεπιστήμια του εξωτερικού, που αποδέχονται τα πτυχία του και επιτρέπουν στους απόφοιτους του να συνεχίσουν κοντά τους τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές. Έχουμε υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με το Κρατικό Ρωσικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Μόσχας, με το Zhejiang University of Science and Technology (ZUST) και με το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh και πρόσφατα με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Σήμερα λειτουργούν 24 προγράμματα σπουδών, προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και Εξ Αποστάσεως. Από το 2015 λειτουργεί επίσης αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών σε συνεπίβλεψη, με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με 12 αναγνωρισμένα γνωστικά αντικείμενα. Ήδη λειτουργούν 4 Σχολές και από φέτος 4 νέα προγράμματα σπουδών: Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και Μεταπτυχιακό στην Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Διοίκησης Αειφορίας, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψηφιακή Παραγωγή Κινηματογράφου και το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Ο κ. Λεπτός ανέφερε ακόμη ότι φέτος αποφοίτησαν 530 φοιτητές, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους. Ευχήθηκε σε όλους κάθε επιτυχία και πρόοδο των περαιτέρω.

Η τελετή έκλεισε με παραινέσεις προς τους αποφοίτους από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων καθηγητή Διομήδη Μαρκουλή.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Coral Beach Hotel and Resort παρέστησαν περισσότερα από 1000 άτομα και την τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου Λαίδη Μπούθρόϊτ, οι βουλευτές Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, Ηλίας Μυριάνθους και Ανδρέας Φακοντής οι Δήμαρχοι Γεροσκήπου και  Πέγειας, και εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των αρχών της πόλης και της επαρχίας

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024