ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Open Lecture for Bioclimatic Design at the Neapolis University in Cyprus

February 26, 2015

Το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις, οργάνωσε ανοικτή διάλεξη στις 6.30μμ, με θέμα: «Ο Ρόλος των Υπαίθριων Χώρων στην Πόλη του 21ου Αιώνα: από την Αρχιτεκτονική των Αισθήσεων έως τις Κλιματικές Αλλαγές».

Την διάλεξη έδωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Kent Μαριαλένα Νικολοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, BEng, ΜPhil, Δρ Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού στην Αρχιτεκτονική, Πανεπιστήμιο του Cambridge, Professor of Sustainable Architecture Αρχιτεκτονικής Σχολής, Πανεπιστήμιο του Kent. H καθ. Νικολοπούλου πριν αναλάβει την έδρα στο Πανεπιστήμιο του Kent, υπήρξε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bath και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν τον ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και οικοδομικών συνόλων με εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού και με ιδιαίτερη έμφαση στον περιβάλλοντα χώρο.  Είναι διακεκριμένη διεθνώς σε θέματα θερμικής άνεσης υπαίθριων χώρων, καθώς έχει λάβει βραβεία από διαφορετικoύς φορείς, όπως το Royal Institute of British Architects το International Society of Biometeorology, και βραβεία καλύτερης δημοσίευσης σε διαφορετικά επιστημονικά συνέδρια.

Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Περιβαλλοντικών Επιστημών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο καθηγητής Σπύρος Μακρυδάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024