ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Participation of Neapolis University Cyprus in ERACON 2015 (Erasmus Congress and Exhibition)

May 17, 2015

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συμμετείχε στο Συνέδριο ERACON 2015, το οποίο πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 12-17 Μαΐου 2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Πόρτο της Πορτογαλίας κάτω από την αιγίδα του Κου Tibor Navracsics European Commissioner for Education, Culture, Youth and Sport.  Το ERACON ανήκει στο European Association of Erasmus Coordinators (EAEC). Την εβδομάδα του συνεδρίου όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια καθώς και workshops στο Πανεπιστήμιο Ιnstituto Superior de Engenharia do Porto, School of Engineering – Polytechnic of Porto.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν κυρίως συντονιστές του προγράμματος Erasmus, Placement Managers, Internship Managers, Career officers και Erasmus Officers από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και το χώρο των επιχειρήσεων.  Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις εκπροσώπησε η λειτουργός του γραφείου Erasmus και Διασφάλισης Ποιότητας Κα. Γεωργία Χρίστου. Κατά τη διάρκεια του ERACON πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, διενεργήθηκαν workshops και υποβλήθηκαν γραπτές προτάσεις που αφορούσαν το νέο πρόγραμμα. Πραγματοποιήθηκε επίσης, εκπαιδευτική έκθεση με συμμετέχοντες από διάφορα Πανεπιστήμια, η οποία είχε ως στόχο τη διεθνοποίηση και την ανάπτυξη του τομέα των διμερών συμφωνιών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +. Επίσης πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός για το καλύτερο Erasmus + Poster, στον οποίο συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις μέσα από το ERACON κατάφερε να διευρύνει το δίκτυο των συνεργασιών του με πολλά άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και σύναψε στενότερους διαπροσωπικούς δεσμούς με άλλους συντονιστές Erasmus καθώς είχε την ευκαιρία μέσα από την εκπαιδευτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε, να ανταλλάξει διάφορες ιδέες και πληροφορίες για κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την αύξηση της κινητικότητας και την αύξηση των διμερών συμφωνιών.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024