ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή σε Επετειακό Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Bauhaus στην Βαϊμάρη, Γερμανία

March 8, 2017

Ο Δρ. Στέλιος Σοφόκλη καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις στη Πάφο έλαβε μέρος στο Συμπόσιο  με θέμα ¨Bernd Groenwald  (1941-1991) Ένα Συμπόσιο με την ευκαιρία των 75 χρόνων από την γέννηση του¨. Το Συμπόσιο οργανώθηκε από το  Ινστιτούτο του Bauhaus για την Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής και του Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Ο κύριος  Groenwald ήταν Καθηγητής της Αισθητικής της αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Bauhaus στην Βαϊμάρη, μέλος της Ακαδημίας επιστημών της ΛΔΑΓ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της ΛΔΑΓ.

Ο κύριος Groenwald ήταν ο κύριος μοχλός για την επαναλειτουργία του Bauhaus στην Πόλη Dessau, που ήταν και η απαρχή της διεξαγωγής κάθε δύο χρόνια Παγκόσμιων Συμποσίων με γνωστούς καθηγητές του Bauhaus από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Αμερική και άλλες χώρες.

Το θέμα της Ομιλίας του κύριου Σοφόκλη ήταν ¨Η Ακαδημαϊκή και Κοινωνική  επίδραση στους ξένους φοιτητές μέσα από  τη σχέση τους με τον καθηγητή  Groenwald κατά τη διάρκεια των σπουδών τους  στο Bauhaus University ¨.

Στο Συμπόσιο παρουσίασαν τις ομιλίες τους 23 πρώην Συνάδελφοι και Συνεργάτες του κύριου Groenwald

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024