ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΕΝΤΑΔAΚΤΥΛΟΣ: Τόσο κοντά… µα τόσο µακριά

June 6, 2018

Την Παρασκευή 1.6.18 το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσε την  προβολή της ταινίας για τον Πενταδάκτυλο µε τίτλο: “ΠΕΝΤΑΔAΚΤΥΛΟΣ: Τόσο κοντά… µα τόσο µακριά”.

Η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προέβη σε καλωσόρισμα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Χαιρετισμό απεύθυνε η κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος καθώς και ο Δρ. Νικόλας Ηλιάδης, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Δασολόγων και επιστημονικός σύμβουλος της ταινίας.

Ο κ. Πασχάλης Παπαπέτρου, Σκηνοθέτης / Παραγωγός  και ο Δρ. Γιώργος Κωνσταντίνου, Επιστημονικός Σύμβουλος, Γεωλόγος, Σεναριογράφος της ταινίας εισήγαγαν το κοινό  στο θέμα της ταινίας.

Η ταινία επιχειρεί ένα ταξίδι γνώσης για τη μοναδική γεωλογική εξέλιξη του Πενταδάκτυλου, την πλούσια χλωρίδα του και το αξεπέραστο σε ομορφιά φυσικό περιβάλλον του Πενταδακτύλου, που βρίσκεται τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά.

Η εκδήλωση τελέσθει υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

 

 

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024