ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση Εργασίας στο 11ο Συνέδριο του Δικτύου των Πανεπιστημίων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNeECC)

November 27, 2017

Παρουσίαση Εργασίας στο 11ο Συνέδριο του Δικτύου των Πανεπιστημίων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNeECC) με θέμα “RE-Value – rethinking the value of arts and culture”.

H κ. Ευανθία Δόβα, Λέκτορας στην Αρχιτεκτονική, συμμετείχε στο συνέδριο “RE-Value – rethinking the value of arts and culture”, που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Aarhus (Δανία), 8-11 Νοεμβρίου 2017, από το Δίκτυο των Πανεπιστημίων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNeECC), στο πλαίσιο του Aarhus 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο συνέδριο πήραν μέρος ακαδημαϊκοί και ερευνητές των Πανεπιστήμιων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, με στόχο την ανάπτυξη του διαλόγου όσον αφορά στην αξιοποίηση και αξιολόγηση των πολιτιστικών δράσεων ως εργαλείων κοινωνικού μετασχηματισμού.

Η κ. Δόβα παρουσίασε την ανακοίνωση «Ξανα-σχηματίζοντας την Πάφο: άνθρωποι, πολιτισμός, αστικοί χώροι και αυτοδιοίκηση ως παράγοντες αλλαγής» (Reshaping Pafos: people, culture, urban spaces and governance as changing agents) που εκπόνησε σε συνεργασία με τις Αγγελική Σιβιτανίδου, Λέκτορα στην Αρχιτεκτονική και Δρ. Τζούλια Τζώρτζη. Αναπ. Καθ. και Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Η ανακοίνωση παρουσίασε τους μετασχηματισμούς του αστικού τοπίου στην Πάφο, εν όψει της ανάληψης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 ως αποτέλεσμα της συνέργειας του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης, των πολιτιστικών δράσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, διερεύνησε τη δυναμική που αναπτύχθηκε στην Πάφο κατά τη διάρκεια του 2017 και τις δυνατότητες διατήρησής της στο μέλλον.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις είχε φιλοξενήσει στις αρχές του χρόνου (3 Φεβ. 2017) το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου, τα μέλη του οποίου ανέπτυξαν ήδη συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024