ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση για τους Βυζαντινούς Κήπους και τους Κήπους της Χάλκης σε Διεθνές Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

May 31, 2016

Στις 23 Μαΐου 2016  η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, παρουσίασε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια (Key note speaker) την εργασία “The Garden at Byzantine times: Issues of Restoration” στο Διεθνές Συνέδριο ‘USULAR PEMKON KONFERANSLARI που πραγματοποιήθηκε από 23-25 Μαΐου 2016 στην Κωνσταντινούπολη. Στην παρουσίασή της η Δρ. Τζώρτζη επικεντρώθηκε στην έρευνα της  για την ιστορική εξέλιξη των Βυζαντινών Κήπων καθώς και στην πρόσφατη μελέτη της για την κατασκευή των κήπων της Χάλκης. Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στον τόμο των Πρακτικών του Συνεδρίου.

Το Διεθνές Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από δύο Πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης το Istanbul Technical University με υπεύθυνη την Πρόεδρο  του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου Prof. Hayriye Esbah και το ISIK University με υπεύθυνο τον Πρόεδρο  του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής Τοπίου Prof. Dr. Adnan Uzun.

Στην παρουσίαση της εργασίας της Δρ. Τζώρτζη, παρευρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Προύσης κ. κ. Ελπιδοφόρος, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου ISIK, καθηγητής Abdullah  που αναφέρθηκε με  ειδικό χαιρετισμό στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελπιδοφόρο.

Στη συνέχεια, η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη επισκέφτηκε τους κήπους της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη όπου  ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ελπιδοφόρο στους κήπους της Χάλκης που πραγματοποιήθηκαν στο πνεύμα της δημιουργίας μιας Βυζαντινής διαδρομής. Η μελέτη είχε πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με επικεφαλής της μελέτης, την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, ενώ το Σεπτέμβριο  του 2014 παρουσιάστηκε η μελέτη, στον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ.  Βαρθολομαίο, όπου ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νεάπολις κ. Μ. Λεπτός απέσπασε τα συγχαρητήρια εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Η επίβλεψη της μελέτης έγινε από το Γεωπόνο κ. Νίκο Θυμάκη, μέλος της ομάδας μελέτης του Νεάπολις.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024