ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Πάφου και Πανεπιστημίου Νεάπολις

October 17, 2017

Με στόχο την προώθηση της έρευνας γύρω από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Πάφου, καθώς και την ανάδειξη επιφανών προσωπικοτήτων της πόλης, Δήμος Πάφου και Πανεπιστήμιο Νεάπολις υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Μιχαλάκης Λεπτός, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο.

Βάσει των προνοιών του πρωτοκόλλου συνεργασίας, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ιστορίας του Νεάπολις, αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν ερευνητικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: « Επιφανείς Προσωπικότητες της Πάφου, 19ος και 20ος αιώνας», υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του καθηγητή Γιώργου Γεωργή.

Το πρόγραμμα έχει στόχο τη συγκέντρωση υλικού για τη ζωή και τη δράση επιφανών ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, που γεννήθηκαν ή έδρασαν στην Πάφο, συμπεριλαμβανομένων και τουρκοκύπριων.

Η πρώτη φάση της έρευνας θα διαρκέσει έξι περίπου μήνες και θα περιλαμβάνει τη συγκέντρωση και κατάταξη του υλικού. Για τη συγγραφή και ετοιμασία των μονογραφιών, το Νεάπολις θα συνεργασθεί με το Κέντρο Ιστορικών Μελετών και Ερευνών Πάφου.

Ο κατάλογος των προς συμπερίληψη στο έργο προσωπικοτήτων περιλαμβάνει 12 Μητροπολίτες Πάφου, επτά Δημάρχους, 63 άλλες προσωπικότητες του πολιτισμού και της πολιτικής, καθώς και 15 συνολικά τουρκοκύπριους.

Μιλώντας μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου στον «Φ» ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, τόνισε ότι το έργο θα αποτελέσει μια καταγραφή της ιστορικής πορείας της πόλης από το 300 π. Χ. μέχρι τις μέρες μας και με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί το Ιστορικό Αρχείο Πάφου, που θα στεγασθεί στον παλιό Αστυνομικό Σταθμό στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Λεπτός τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο έργο, το οποίο το Νεάπολις θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις σε όλη τη διαδρομή μέχρι την ολοκλήρωση του.

Δείτε το VIDEO με τις δηλώσεις των κ. Φαίδωνος και Λεπτού, στο WEB TV του PafosNet.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024