ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Αναγνώριση του Προγράμματος Πολιτικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου Νεάπολις από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ)

July 17, 2018

Το Τμήμα Μηχανικής, της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, ανακοινώνει ότι το νεοσύστατο προπτυχιακό Πρόγραμμα Πολιτικού Μηχανικού έχει πρόσφατα αναγνωρισθεί επίσημα από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και έχει αναρτηθεί στον σχετικό κατάλογο στην ιστοσελίδα του.

Το Πρόγραμμα Πολιτικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου Νεάπολις είναι ένα πλήρους φοίτησης τετραετές πρόγραμμα, διαρθρωμένο σε οκτώ εξάμηνα σπουδών.  Αντανακλά την επιθυμία του Ιδρύματος για ανάπτυξη διεπιστημονικών μαθημάτων και την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και έρευνας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Το πρόγραμμα συμπληρώνει τα υφιστάμενα προγράμματα της Σχολής και συμβάλει στην οικοδόμηση της ερευνητικής ικανότητας αυτής με την προσέλκυση ακαδημαϊκών με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία, την έρευνα και την επαγγελματική εφαρμογή.

Η εκπαιδευτική φιλοσοφία του προγράμματος μπορεί καλύτερα να γίνει κατανοητή υπό το πρίσμα της γενικής αποστολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, η οποία είναι η επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία, την έρευνα και την προσφορά υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα:

  • Είναι ένα πολύ καλά ισορροπημένο, πολύ καλά οργανωμένο, πολύ βιώσιμο, πολύ ευέλικτο και εξαιρετικά επιστημονικό πρόγραμμα.
  • Προσφέρει μια πλήρη σειρά μαθημάτων στην πολιτική μηχανική και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στον τομέα.
  • Είναι ικανό να καλύψει τόσο τις ανάγκες της χώρας όσο και εκείνων της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το πρόγραμμα διατηρεί το δικό του χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι η διάρθρωσή του έχει λάβει υπόψη τα ακόλουθα:

  • Την εναρμόνιση με τις ακαδημαϊκές και τεχνολογικές απαιτήσεις της χώρας, όπως αυτές προδιαγράφονται στα προγράμματα Πολιτικών Μηχανικών των Κρατικών της Πανεπιστημίων.
  • Το ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο των αντίστοιχων προγραμμάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, προσεγγίζοντάς το χωρίς υπέρβαση του κατάλληλου αριθμού μαθημάτων.
  • Την υψηλή έρευνα και τις πρακτικές δυνατότητες που προσφέρουν τα αντίστοιχα προγράμματα των Βρετανικών Πανεπιστημίων.
  • Τις επαγγελματικές απαιτήσεις που θέτει το Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.
  • Τις ιδιαιτερότητες και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Όλα τα ανωτέρω μαζί με την εξαιρετική Τεχνολογική Υποδομή και τα σύγχρονα Εργαστήρια Μηχανικής που διαθέτει η Σχολή, εκφράζονται και δικαιολογούνται πλήρως με την πρόσφατη αναγνώριση του Προγράμματος Πολιτικών Μηχανικών από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024