ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Βραδιά του Ερευνητή

October 12, 2017

Την Παρασκευή 29.09.2017 το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) οργάνωσε στην Λευκωσία τη Βραδιά του Ερευνητή. Ο Θεσμός είναι πλέον ορόσημο για τα ερευνητικά δρώμενα της Κύπρου και το Πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ δεν μπορούσε να λείπει από αυτή τη σημαντική διοργάνωση που φέτος είχε σαν υπο- ενότητα την Πολιτιστική Κληρονομιά. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου έλαβαν μέρος δύο ομάδες ερευνητών, η μια με τον κ. Μιχάλη Σιούλα από την Σχολή Αρχιτεκτονικής και η δεύτερη με τον Δρ.  Κώστα Τσαγκαρίδη από τη σχολή Επιστημών Υγείας.

Ο καθηγητής Σιούλας παρουσίασε το πρόγραμμα inHerit, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την οικονομική αξία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και τον κρίσιμο ρόλο της στη δημιουργία τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, συμβάλλοντας έτσι στην οικοδόμηση μιας “έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομίας” στην Ευρώπη με υψηλά επίπεδα απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής.

Οι εταίροι του inHERit είναι η Σχολή Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, (leader), το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Business School του Middlesex University, Μανιατάκειον Ίδρυμα, Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά,  και το Fondazione Flaminia, Ραβέννα, Ιταλία.

Ο καθηγητής Δρ. Τσαγκαρίδης παρουσίασε εκ μέρους του Πανεπιστημίου ΝΕΑΠΟΛΙΣ και του Οργανισμού Πάφος2017 την έρευνα με την ονομασία «Πολιτιστικό Βαρόμετρο».  Το πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ Πάφου είναι ο επίσημος συνεργάτης του Οργανισμού Πάφος2017 για την καταγραφή των ποικίλων επιπτώσεων της πολιτιστικής πρωτεύουσας στην ευρύτερη επαρχία της Πάφου αλλά και την Κύπρο γενικότερα. Η έρευνα με την ονομασία «Πολιτιστικό Βαρόμετρο» ξεκίνησε στις αρχές του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018. Κύριος σκοπός της έρευνας είναι η καταγραφή των αντιλήψεων του κοινού για τις τέχνες και τον πολιτισμό, την ποιότητα του παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος στην Κύπρο και την Ευρώπη αλλά και τις επιπτώσεις της πολιτιστικής πρωτεύουσας στην οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του Πολιτιστικού Βαρομέτρου εστιάζει σε τρεις θεματικές ενότητες: την πολιτιστική ανάπτυξη, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τον αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024