ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Ο τέως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ, Σωτήρης Μουσούρης παραχώρησε ανοιχτή ομιλία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, με θέμα: “ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ”

May 26, 2016

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13.05.2016, στο  Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, με κύριο ομιλητή τον Δρ. Σωτήρη Μουσούρη.  Στην ομιλία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Θωμάς – Νεκτάριος Παπαναστασίου, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Αναστασία Γραμματικάκη – Αλεξίου, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις και Ομ. Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ο Επαμεινώνδας Κορακίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου.

Στην ομιλία του, ο Δρ. Μουσούρης αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές δράσεις του ΟΗΕ, σε κάποιες από τις οποίες διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, όπως η διεθνής προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και το Απαρτχάιντ, ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, καθώς επίσης και το κυπριακό.

Ο ομιλητής  ανέλυσε διεξοδικά το διαχρονικό αγώνα των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών για παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη, τονίζοντας όμως κάποιους από τους λόγους της συνεχούς διολίσθησης του οράματος της ειρηνικής συνύπαρξης.  Ανάμεσα στους λόγους αυτούς, καθοριστικής σημασίας είναι η επίδραση των συμφερόντων των ισχυρών του πλανήτη και η αντιπαλότητα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, έτσι ώστε όποτε δεν μπορεί να βρεθεί μια εξισορροπητική λύση, οι συσχετισμοί των δυνάμεων ανατρέπονται και το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται με μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλος, ο  κ. Μουσούρης αναφέρθηκε στη σημασία των Πανεπιστημίων, που αποτελούν μέρος της «κοινωνίας των πολιτών», για την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και την επιδίωξη μιας πιο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης στον κόσμο.

 

 

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024