ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Ο Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Λαογραφίας στο Ράδιο Πάφος

January 30, 2017

Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και του Λαογραφικού Ομίλου «Κτήμα» Πάφος, συζήτησαν στην πρωινή εκπομπή της κυρία Λυδίας Κυριακίδου «Καλημέρα Πάφος», για την προσπάθεια ανάδειξης την πολιτιστικής κληρονομιάς και της κουλτούρας της Κύπρου στη μαθητιώσα νεολαία. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον Πρώτο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Λαογραφίας, ένα εγχείρημα το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές μας να διερευνήσουν και να μάθουν το Παρελθόν τους, το οποίο ως γνωστό κατά τη γνωστή ρήση «Λαός ο οποίος έχει λήθη του παρελθόντος του είναι λαός χωρίς μέλλον».

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα» Πάφου, στα πλαίσια των λαογραφικών του δραστηριοτήτων με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προκήρυξε διαγωνισμό λαογραφίας ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ιδιωτικής και δημόσιας), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Ο αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου «Κτήμα» Πάφος, κύριος Χριστάκης Παπανικολάου, έχει τονίσει την εξαιρετικής σημασίας προσπάθεια που κάνει ο  Όμιλος για την κυπριακή παράδοση ενώ η Δρ. Στάλω Γεωργίου ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Νέαπολις, τόνισε εμφαντικά πως το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, ως ένα νέο και συνάμα καινοτόμο Πανεπιστήμιο έχει αγκαλιάσει το Θεσμό αυτό με ιδιαίτερη ευλάβεια και αγάπη ενισχύοντάς τον με ποικιλόμορφες ενέργειες. Μία από αυτές είναι  η στήριξή του από Ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Νεάπολις εγνωσμένου κύρους όπως ο κύριος Γιώργος Γιωργής (Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα) και ο κύριος Διομήδης Μαρκουλλής (Καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας  Πανεπιστημίου  «Νεάπολις») καθώς σε δύο (2) βραβευθέντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα προσφερθούν δύο (2) υποτροφίες (50%) από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

 

Τα θέματα του διαγωνισμού αφορούν στις πιο κάτω θεματικές ενότητες:

α)  Ποίηση  (με λαογραφικό περιεχόμενο)

β)  Παραδοσιακό τραγούδι

γ)  Παράδοση – λαϊκός πολιτισμός – λαϊκοί τεχνίτες

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες για κάθε επιμέρους ενότητα μπορείτε να  απευθύνεστε στα τηλέφωνα/ Ε-mail:

α) κύριος Ξενοφών Παναγή (Φιλόλογος, Β.Δ) 99478392/ [email protected]   (για Α΄ Ενότητα: Ποίηση)

β) Δρ. Στάλω Γεωργίου  (Καθηγήτρια Μουσικής- Μουσικοσυνθέτης, Πανεπιστήμιο Νεάπολις 26-843347/ [email protected]  (για Β΄Ενότητα: Παραδοσιακό    Τραγούδι)

γ) κύριος Σταύρος Χριστοδούλου (Ιστορικός- Ερευνητής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις) 26-843331/ [email protected] (για Γ΄ Ενότητα: Παράδοση- Λαϊκός Πολιτισμός- Λαϊκοί Τεχνίτες)

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 28η  Φεβρουαρίου 2017

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024