BACK TO ALL NEWS
[:en]Recognition of equivalence and correspondence of the Bachelor of Law of Neapolis University[:gr]Τέλος της αβεβαιότητας ως προς την αναγνώριση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου Νομικής του Νεάπολις

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

August 3, 2016

Την προηγούμενη εβδομάδα αναγνωρίστηκαν από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμοι αντίστοιχων σπουδών Νομικής ελληνικών πανεπιστημίων οι δύο πρώτοι τίτλοι πτυχίου Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Οι ίδιοι τίτλοι είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί ως ισότιμοι πτυχίων Νομικής Πανεπιστημίων της Κύπρου από το ΚΥΣΑΤΣ (αρμόδια Αρχή της Κύπρου) παρέχοντας στους πτυχιούχους μας τη δυνατότητα εγγραφής στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδος.

Μετά και από αυτήν την επίσημη αναγνώριση, έναν μήνα μετά την αναγνώριση, τον προηγούμενο μήνα από το ΔΟΑΤΑΠ, του μεταπτυχιακού διπλώματος Νομικής ‘Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο’ (LLM), ως ισότιμου μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών Νομικής της Ελλάδος, μπορούμε πλέον να ισχυριστούμε:

Οι τίτλοι σπουδών Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις (Πτυχίο Νομικής – LLB και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών – LLΜείναι πλέον επίσημα αναγνωρισμένοι ως ισότιμοι αντίστοιχων τίτλων σπουδών ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων και κατ΄επέκτασιν  και των ευρωπαϊκών.

Παράλληλα θεωρούνται από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς συλλόγους Ελλάδος και Κύπρου επαγγελματικά ισότιμοι για την άσκηση δικηγορίας είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο,  όπου εγγράφονται στο Νομικό Συμβούλιο.

Τα παραπάνω αποτελούν μια προφανή επιτυχία της Νομικής Σχολής, αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για τους πρώτους αποφοίτους της Νομικής Σχολής εξ Ελλάδος από την ίδρυσή της και ότι την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά είχε καλλιεργηθεί ένα αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα για τις Νομικές Σχολές στην Κύπρο.

Απόφοιτοι Νομικής του Νεάπολις έχουν, πάντως,   γίνει δεκτοί και  εγγραφεί στο Νομικό Συμβούλιο της Κύπρου ως ασκούμενοι και ασκούν ήδη επιτυχώς  δικηγορία.

********************************************************

ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ,       ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,        ΔΥΟ ΔΙΚΑΙΑ
(κυπριακό και ελληνικό, ηπειρωτικό και αγγλο-σαξωνικό)

Τέσσερα μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 2012, η Νομική Σχολή της Πάφου καθιερώνεται στα νομικά γράμματα και διεκδικεί την πρωτοπορία.

Πρωτοστάτησε τον Οκτώβριο του 2015 στην κατάργηση των δύο κατευθύνσεων κυπριακού και ελληνικού δικαίου και καθιέρωσε από το ακαδημαϊκό έτος 2015 ένα ενιαίο πρόγραμμα σπουδών με ένα πτυχίο και βασικό κορμό το κυπριακό δίκαιο, με τη δυνατότητα παρακολούθησης και εξέτασης σε όλα τα βασικά μαθήματα ελληνικού δικαίου.

Εξασφάλισε τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους, ως επαγγελματικά ισότιμους, για την άσκηση δικηγορίας είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο.

LATEST NEWS

EVALUATION, RECOGNITION & COLLABORATIONS