ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το Τμήμα Θεολογικών Σπουδών φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ποιότητα της εκπαίδευσης και της αριστείας στην έρευνα σε διεθνές επίπεδο.

scroll

Το Τμήμα Θεολογικών Σπουδών στοχεύει στην απόκτηση σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων από τους φοιτητές που θα τους επιτρέψουν να ενσωματωθούν στην επιστημονική-κοινωνικοοικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και να συμβάλουν αποτελεσματικά στη στελέχωση της Εκκλησίας και της Παιδείας. Το Τμήμα προσφέρει προγράμματα που  προωθούν την έρευνα και την καινοτομία και διατηρούν υψηλή αίσθηση αριστείας στην παραγωγή γνώσης.

Επιπλέον, ανταποκρίνονται στις τοπικές και εθνικές ανάγκες και προωθεί δεσμούς με την Αρχιεπισκοπή και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κύπρου. Ταυτόχρονα, το Τμήμα εξοπλίζει τους φοιτητές με θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες, για να ενδυναμώσουν την ικανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων στο πλαίσιο των λειτουργικών, ποιμαντικών και παιδαγωγικών αναγκών ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Τμήμα Θεολογικών Σπουδών συμμετέχει δια του Προέδρου του στο Τμήμα «Πίστη και Τάξη» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Γενεύη), καθώς και στο ανά διετία οργανούμενο Διεθνές Πατρολογικό Συνέδριο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών Θεολόγων από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Το Τμήμα συνεργάζεται επίσης σε επίπεδο επιστημονικό και διδακτικό με τις Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και με το Ίδρυμα Επιμόρφωσης Κληρικών Ελλάδος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναγνώριση και Πιστοποίηση βέλτιστων πρακτικών ελέγχου ποιότητας από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Ποιότητας Sureplus Quality Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης από τον φορέα...

December 22, 2020

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το γραφείο Εισαγωγή έχει όλα τα έντυπα και πληροφορίες για τους φοιτητές

ΔΙΑΜΟΝΗ

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Οικονομικές πληροφορίες, βοήθεια και έντυπα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Υπηρεσίες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο

ERASMUS

Το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus και η σχετικές πληροφορίες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες

OUR FACULTY & STAFF

Γεώργιος Μαρτζέλος

Καθηγητής Θεολογίας

Πρόεδρος Τμήματος Θεολογικών Σπουδών

Συντονιστής Μεταπτυχιακού στις Θεολογικές Σπουδές (Συμβατικό και Εξ αποστάσεως)

Ο Γεώργιος Μαρτζέλος (Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Σπούδασε Θεολογία, Ιστορία και Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1966-1971)…

Η θεμελιώδης φιλοσοφία του Τμήματος είναι η θεωρητική και πρακτική προσέγγισή του στην μελέτη της Επιστήμης Θεολογίας, όπου η εκ μέρους των σπουδαστών αποκτώμενη γνώση και οι συνδεδεμένες μ’ αυτήν δεξιότητες συνδυάζονται, με σκοπό την εφαρμογή τους σε εκκλησιαστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.