ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Carlo Castiglioni

Θέση

Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών

Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικής

Συντονιστής Μεταπτυχιακό στην Ανθεκτικότητα των Κατασκευών σε Ακραίες Συνθήκες Φόρτισης

Scholars
Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Carlo Andrea Castiglioni (1956) αποφοίτησε από το Πολιτικό Μηχανικό από το Politecnico di Milano το 1980 και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Πολιτική Μηχανική και Μηχανική Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας.

Από το 1983, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διαρθρωτικής Μηχανικής της Politecnico di Milano. Το 1984, Τεχνικός Γραμματέας του Συμβουλίου Έρευνας Σταθερότητας (Σ.Σ.Κ.), στο εργαστήριο Fritz Engineering, LEHIGH University, PA, ΗΠΑ. Από το 1992, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου “La Sapienza” στη Ρώμη. Από το 1993, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών στη Σχολή Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Μιλάνου. Από το 1996, Αναπληρωτής Καθηγητής Δομικών Σχεδιασμών στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Politecnico di Milano. Από το 2002 είναι Καθηγητής Διαρθρωτικών Μελετών στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Politecnico di Milano. Από το 2015 Καθηγητής Δομικών Σχεδίων στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Πολεοδομίας και Πολιτικών Μηχανικών της Politecnico di Milano.

Σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Χωροταξίας και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολης στην Πάφο. Είναι επίσης Καθηγητής Διαρθρωτικής Σχεδίασης στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Politecnico di Milano, διδάσκοντας “Σχεδιασμός Κατασκευών” στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Πολεοδομίας και Πολιτικών Μηχανικών.

Εκτός από την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, ο καθηγητής Castiglioni ενεργεί ως Σύμβουλος για τις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Είναι Τεχνικός Διευθυντής της Fincon Consulting Italia, μια εταιρεία μηχανικών με έδρα το Μιλάνο.

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 230 τεχνικών εγγράφων στον τομέα της πολιτικού μηχανικού.

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.