ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Θέση

Λέκτορας

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, τον Μάη του 1980.

Αποφοίτησε από το University of Exeter, Drama and Film Department (2005 με 2006) και παρέλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο σε Κινηματογραφικές Σπουδές, με βαθμολογία Άριστα. Η ερευνητική του εργασία, πειραματική ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους τριΚυμία (2006), ασχολήθηκε με τα αναπαραστατικά όρια μεταξύ ντοκυμαντέρ και αφήγησης στην κινηματογραφική απεικόνιση.

Αναμείχθηκε ενεργά με την προώθηση των Τεχνών και του Πολιτισμού –μέσα από τους ρόλους του Προέδρου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (τμήμα Πάφου), Αντιπροέδρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου (2006 με 2007)– με την οργάνωση πολλαπλών εκδηλώσεων, εκθέσεων, προβολών κινηματογράφου…

Το 2011 έλαβε τον Διδακτορικό του τίτλο σε κινηματογραφικές σπουδές από το University of Kent, για τη ερευνητική του διατριβή: The truth-machine: continuity and the ontology of the moving image of cinema. Το δημιουργικό ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους Η Ανθολογία του Πάσχα (2010), μια παραγωγή στα πλαίσια της εκπόνησης ερευνητικού έργου, έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστόπουλου.

Αυτή τη στιγμή είναι Λέκτορας και Συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμμοτος Ψηφιακής Παραγωγής Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.