Μεταπτυχιακό στη Θεολογία (Εξ αποστάσεως)

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόδοση μεταπτυχιακού τίτλου στην επιστήμη της Θεολογίας, με στόχο την απόκτηση ειδικών επιστημονικών εφοδίων υψηλής στάθμης στην εν λόγω επιστήμη. Στοχεύει στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της Εκκλησίας και της Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε πτυχιούχους Θεολογίας, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Ιστορίας, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, καθώς και άλλων παρεμφερών Σχολών και Τμημάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/calender.png

1.5 ΧΡΟΝΙΑ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/tick.png

90 ECTS

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/communication.png

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/clock.png

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/award.png

ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΊΑ

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόδοση μεταπτυχιακού τίτλου στην επιστήμη της Θεολογίας, με στόχο την απόκτηση ειδικών επιστημονικών εφοδίων υψηλής στάθμης στην εν λόγω επιστήμη. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα επιδιώκει:

  • Την κατάρτιση των φοιτητών, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην επιστημονική έρευνα ή και στα καθήκοντά τους.
  • Τη συμβολή στη δημιουργία ενός διεθνούς περιβάλλοντος Διαχριστιανικής Θεολογίας και Διαθρησκειακού διαλόγου και πολιτισμού με οικουμενική εμβέλεια.
  • Την παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής παιδείας σε θεολόγους, πνευματικούς ανθρώπους, επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών και άλλους επιστήμονες, που θέλουν να εμβαθύνουν σε θεολογικά θέματα και να αποκτήσουν κατάρτιση που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική και προσωπική τους δημιουργική πορεία.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους Τμημάτων Θεολογίας, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Ιστορίας, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, καθώς και άλλων παρεμφερών Σχολών και Τμημάτων. Προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανέλιξης κατά κύριο λόγο σε κληρικούς και σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους όπως η δημοσιογραφία και ο θρησκευτικός τουρισμός.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια των σπουδών είναι τρία εξάμηνα. Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές χρειάζεται να συγκεντρώσουν συνολικά 90 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα σε κάθε εξάμηνο, ενώ στο τρίτο εξάμηνο παρακολουθούν μόνο ένα μάθημα. Κάθε ένα από τα μαθήματα αντιστοιχεί σε 7,5 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Κάθε μάθημα αξιολογείται μέσω της εκπόνησης εβδομαδιαίων ασκήσεων ή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και μιας γραπτής εργασίας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Οι εργασίες που εκπονούνται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αντιστοιχούν στο 40% της τελικής βαθμολογίας, ενώ η τελική εξέταση στο 60%. Η ενεργός συμμετοχή στη διαδραστική διαδικασία συνιστά, επίσης, μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης.

Στο τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους διατριβή (MA dissertation), η οποία αντιστοιχεί σε 22,5 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS). Η έκταση της διπλωματικής διατριβής δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 12.000 λέξεις και μεγαλύτερη από 15.000 λέξεις. Η υποστήριξη της διπλωματικής διατριβής γίνεται, με φυσική παρουσία σε εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο και με συγκεκριμένες διαδικασίες, ενώπιον τριμελούς επιτροπής.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΞΑΜΗΝΟ 1

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
DTHEO701Μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας και συγγραφήςΥποχρεωτικό7.5
DTHEO721Πατερική – Συστηματική ΘεολογίαΥποχρεωτικό7.5
DTHEO760Κανονικό Δίκαιο – Ποιμαντική Θεολογία και ΠρακτικήΥποχρεωτικό7.5
DΤΗΕΟ730Εκκλησιαστική ΙστορίαΥποχρεωτικό7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 2

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
DTHEO711Βιβλική ΘεολογίαΥποχρεωτικό7.5
DTHEO741Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός ΔιάλογοςΥποχρεωτικό7.5
DTHEO771Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και της Βυζαντινής ΤέχνηςΥποχρεωτικό7.5
DΤΗΕΟ763Θέματα εξήγησης και ερμηνείας της Αγίας ΓραφήςΥποχρεωτικό7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 3

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
DTHEO750Παιδαγωγική και Χριστιανική ΠαιδαγωγικήΥποχρεωτικό7.5
DTHEO790Μεταπτυχιακή διπλωματική διατριβήΥποχρεωτικό22.5

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να προσδιορίζει τα προσφερόμενα μαθήματα επιλογής ανά ακαδημαϊκό έτος.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ

Συμπληρώστε τη φόρμα εδώ ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας και ένας από τους συμβούλους εισδοχής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για καθοδήγηση και πρόσθετες πληροφορίες.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γεώργιος Μαρτζέλος

Καθηγητής Θεολογίας

Πρόεδρος Τμήματος Θεολογικών Σπουδών

Συντονιστής Μεταπτυχιακού στις Θεολογικές Σπουδές (Συμβατικό και Εξ αποστάσεως)

Ο Γεώργιος Μαρτζέλος (Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Σπούδασε Θεολογία, Ιστορία και Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1966-1971)...

π. Κωνσταντίνος Κωστάκης

Επίκουρος Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας

Ο π. Κωνσταντίνος Ε. Κωστάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1984) και την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου (1979).

Δικαιάκος Αθηναγόρας

Επίκουρους Καθηγητής στη Ποιμαντική Θεολογία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας (Γεώργιος) Δικαιάκος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Έλαβε Πτυχίο Κλασικής Φιλολοφίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α....
Ένα σύγχρονο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master of Arts) στην Επιστήμη της Θεολογίας με στόχο την κάλυψη Εκκλησιαστικών και Εκπαιδευτικών αναγκών.

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.