Ο Δρ. Γιώργος Δημητριάδης, Λέκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, είχε μια σημαντική παρουσία στο φετινό Διεθνές Συμπόσιο για το Οικονομικό Έγκλημα που διοργανώνεται από το University of Cambridge, Institure of Advanced Legal Studies, National Crime Agency, CODOEC, City of London Police, Serious Fraud Office (SFO), συμμετέχοντας σε συνέδριο με θεματολογία σχετική με την δέουσα επιμέλεια (Due Diligence) που πρέπει να ακολουθεί ένας χρηματο-οικονομικός οργανισμός και την πρόσβαση σε αναγκαίες πληροφορίες.
Το Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Cambridge έχει καθιερωθεί ως ένα μοναδικό όχημα για την προώθηση, σε ένα πραγματικά διεθνές επίπεδο, των πραγματικών και πρακτικών ζητημάτων που εμπλέκονται στην πρόληψη και τον έλεγχο του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και της κατάχρησης των αγορών (market abuse).
Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Jesus College, του Πανεπιστήμιου του Cambridge, την περίοδο 4-11 Σεπτεμβρίου. Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων, Γενικοί Εισαγγελείς, υπουργοί, βουλευτές, δικαστές, δικηγόροι και ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο. Το γενικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «Economic Crime – where does the buck stop? Who is responsible – facilitators, controllers and or their advisers?”
Ο Δρ. Γιώργος Δημητριάδης κατά την παρουσίαση του ανάφερε ότι υπάρχει μια παραπλανητική άποψη ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ξοδεύουν τεράστια ποσά για την δημιουργία των απαραίτητων διαδικασιών για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Ωστόσο, η επένδυση των χρημάτων αυτών μακροχρόνια παρέχει πολλαπλά οφέλη στους Οργανισμούς αυτούς αλλά και στην οικονομία γενικότερα.
Τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διευκόλυνση της «Δέουσας Επιμέλειας» πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένα έτσι ώστε να εκπληρώνουν πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων της πρόληψης καταστάσεων κινδύνου και της τήρησης των νομικών και κανονιστικών υποχρεώσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα στους οργανισμούς την δυνατότητα να ικανοποιούν τους πελάτες τους.