ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Eπίσκεψη Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Κώστα Χρυσόγονου

May 17, 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μάϊου 2022, επίσκεψη του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και πρώην Ευρωβουλευτή, Κώστα Χρυσόγονου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Καθηγητής Κ. Χρυσόγονος – μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος – συμμετείχε στο μάθημα της Σύνθεσης Δημοσίου Δικαίου, στο οποίο αναπτύχθηκαν ζητήματα σχετικά με την ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα της δικαστικής λειτουργίας, με ιδιαίτερες αναφορές στην αξιολόγηση των συστημάτων Δικαιοσύνης, Ελλάδας και Κύπρου, από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Στο τέλος του μαθήματος, πραγματοποιήθηκε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους τελειόφοιτους φοιτητές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση τους, τις επιλογές σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτηση τους, καθώς και τις εναλλακτικές μεταπτυχιακών σπουδών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη ανοικτή επιστημονική ημερίδα υπό την επιμέλεια και το συντονισμό του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Καθηγητή Στέλιου Περράκη, με βασικό ομιλητή τον Καθηγητή Κ.Χρυσόγονο που ανέπτυξε το θέμα: Η σχέση Κυριαρχίας και Αυτοκρατορίας-Μια πολιτειολογική προσέγγιση με αφορμή την ουκρανική κρίση του 2022. Τη διάλεξη ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τη συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου μας. Η αλληλοδιάδραση των φοιτητών μας με Καθηγητές εγνωσμένου κύρους πλουτίζει τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις τους, διανθίζει το γνωστικό τους εύρος και πλαταίνει τους ορίζοντες των μελλοντικών επιλογών τους, γι’ αυτό και αποτελεί βασικό στόχο της ακαδημαϊκής μας πολιτικής. Ταυτόχρονα προωθεί τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία και επέκεινα, με την ενημέρωση και ανάπτυξη ζητημάτων οικουμενικού ενδιαφέροντος.

LATEST NEWS

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, τιμάει  με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό...

March 28, 2023