ALL EVENTS

“Screening and Debating Politics and Society: ”Μίμηση και μάθηση στα ακέφαλα εξτρεμιστικά δίκτυα: τα συγκοινωνούντα δοχεία του τζιχαντιστικού και ακροδεξιού βίαιου εξτρεμισμού”

16/04 - 16/04 @ 17:30 - 21:00
📌 Στο πλαίσιο της σειράς θεματικών προβολών και συζητήσεων «Screening and Debating Politics and Society», το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις διοργανώνει ανοικτή διάλεξη της Δρ. Μαρίνας Ελευθεριάδου με θέμα:

«Μίμηση και μάθηση στα ακέφαλα εξτρεμιστικά δίκτυα: τα συγκοινωνούντα δοχεία του τζιχαντιστικού και ακροδεξιού βίαιου εξτρεμισμού»

📆 Ημερομηνία: Τρίτη 16 Απριλίου 2024
🕗 Ώρα: 17.30
📍 Τοποθεσία: Αμφιθέατρο «Κερύνεια» του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

Η ταινία που θα προβληθεί αποτυπώνει μια μορφή βίαιου εξτρεμισμού που πόρρω απέχει από τη συνήθη εικόνα που έχουμε και θέτει ερωτήματα σχετικά με τον χαρακτήρα και τις παράδοξες ομοιότητες και διασυνδέσεις μεταξύ φαινομενικά ασύνδετων ή/και εχθρικών εξτρεμιστικών κινημάτων.

Τα ερωτήματα αυτά θα αποτελέσουν το αντικείμενο της διάλεξης της Δρ. Μαρίνας Ελευθεριάδου, επίκουρης καθηγήτριας Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, η οποία θα περιγράψει τους τρόπους με τον οποίους ο σύγχρονος (ακροδεξιός) βίαιος εξτρεμισμός «μαθαίνει» να ασκεί βία και θα σκιαγραφήσει τις αναπάντεχες πηγές από όπου αντλεί έμπνευση και γνώση.

Στους παρευρισκόμενους φοιτητές θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Details

  • Date: 16/04 - 16/04
  • Time: 17:30 - 21:00

EVALUATION, RECOGNITION & COLLABORATIONS