ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή σε Επετειακό Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Bauhaus στην Βαϊμάρη, Γερμανία

March 8, 2017

Ο Δρ. Στέλιος Σοφόκλη καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις στη Πάφο έλαβε μέρος στο Συμπόσιο  με θέμα ¨Bernd Groenwald  (1941-1991) Ένα Συμπόσιο με την ευκαιρία των 75 χρόνων από την γέννηση του¨. Το Συμπόσιο οργανώθηκε από το  Ινστιτούτο του Bauhaus για την Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής και του Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Ο κύριος  Groenwald ήταν Καθηγητής της Αισθητικής της αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Bauhaus στην Βαϊμάρη, μέλος της Ακαδημίας επιστημών της ΛΔΑΓ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της ΛΔΑΓ.

Ο κύριος Groenwald ήταν ο κύριος μοχλός για την επαναλειτουργία του Bauhaus στην Πόλη Dessau, που ήταν και η απαρχή της διεξαγωγής κάθε δύο χρόνια Παγκόσμιων Συμποσίων με γνωστούς καθηγητές του Bauhaus από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Αμερική και άλλες χώρες.

Το θέμα της Ομιλίας του κύριου Σοφόκλη ήταν ¨Η Ακαδημαϊκή και Κοινωνική  επίδραση στους ξένους φοιτητές μέσα από  τη σχέση τους με τον καθηγητή  Groenwald κατά τη διάρκεια των σπουδών τους  στο Bauhaus University ¨.

Στο Συμπόσιο παρουσίασαν τις ομιλίες τους 23 πρώην Συνάδελφοι και Συνεργάτες του κύριου Groenwald

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024