Σπούδασε στην Κύπρο

Οι σπουδές στην Κύπρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ποιοτική ακαδημαϊκή και μαθησιακή διαδικασία

Είναι μια θαυμάσια εμπειρία ζωής σε ένα διεγερτικό, πολυσύχναστο και ασφαλές περιβάλλον, με ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, μαγευτική φυσική ομορφιά και ένα πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό τοπίο. Χρυσές αμμώδεις παραλίες και καταγάλανα νερά, μαγευτικά βουνά, κοσμοπολίτικες πόλεις και παραδοσιακά χωριά, μια έντονη νυχτερινή ζωή και μια ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων, όλα αυτά συνθέτουν μια διαφορετική και συναρπαστική προσφορά που μπορεί να καλύψει διαφορετικές επιλογές και ανάγκες του τρόπου ζωής. Οι Κύπριοι είναι παγκοσμίως γνωστοί για τη γνήσια και ειλικρινή φιλοξενία και φιλικότητά τους.

Μια ολιστική παγκόσμια ακαδημαϊκή εμπειρία

Το πνευματικό κεφάλαιο αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της εθνικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο της χώρας. Προσηλωμένη στην αριστεία, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας επενδύει σημαντικά στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα συνάπτει συμφωνίες συνεργασίας και αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών με πολλές άλλες χώρες. Η κυπριακή κυβέρνηση δαπανά το 7% του ΑΕΠ της για την εκπαίδευση, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο κονδύλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Δανία και τη Σουηδία. Ως εκ τούτου, οι σπουδές στην Κύπρο προσφέρουν στους φοιτητές μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία όχι μόνο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από καταξιωμένους επαγγελματίες σε υπερσύγχρονες τοπικές εγκαταστάσεις, αλλά και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες κινητικότητας και να αποκτήσουν μια ολιστική παγκόσμια ακαδημαϊκή και πολιτιστική εμπειρία.

Διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Κυπριακός Οργανισμός Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ιδρύθηκε για να βελτιώσει τις εσωτερικές και εξωτερικές διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, καθώς και θέματα διαπίστευσης και αναγνώρισης, διασφαλίζοντας παράλληλα την αυξημένη ανταγωνιστικότητα του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έρευνα

Ερευνητικές πρωτοβουλίες παγκόσμιας κλάσης έχουν δημιουργηθεί από ερευνητές διεθνούς κύρους που εδρεύουν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και προηγμένα ερευνητικά κέντρα σε όλη την Κύπρο, τοποθετώντας τη χώρα ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη έρευνας και ανάπτυξης. Η δημιουργία αξίας μέσω ιδεών και η ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, καθιστούν την Κύπρο έναν αναπτυσσόμενο κόμβο γνώσης στην Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας συναρπαστικές ευκαιρίες σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες από το εξωτερικό που θέλουν να συμμετάσχουν στην πραγματική αλλαγή και πρόοδο της σημερινής κοινωνίας.

Ενθάρρυνση της καινοτομίας, των νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας

Η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας οδηγεί σε μια δημιουργική κοινωνία βασισμένη στη γνώση και σε ένα ενισχυμένο επιχειρηματικό πνεύμα. Οι υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες και προϊόντα βρίσκουν πραγματική υποστήριξη, καθοδήγηση και ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Κύπρο, εξελισσόμενες σε ένα ισχυρό και ταχέως αναπτυσσόμενο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτομίας, το οποίο υποστηρίζεται από ένα υψηλά εκπαιδευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και από μια σειρά κινήτρων που καθιστούν την Κύπρο ιδανική επιλογή για την ίδρυση και την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Το χαμηλό κόστος λειτουργίας εκκίνησης, το ελκυστικό πλαίσιο προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και η εισαγωγή της βίζας για νεοφυείς επιχειρήσεις για υπηκόους τρίτων χωρών στοχεύουν στην προσέλκυση διεθνών καινοτόμων και πολυεθνικών ταλέντων, ενώ παράλληλα προωθούν τη συνεργασία και τη συν δημιουργία στο πλαίσιο της ευρύτερης παγκόσμιας κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων.

Απασχολησιμότητα

Με επίκεντρο την καλλιέργεια μιας οικονομίας βασισμένης στη γνώση και την επένδυση στο ανθρώπινο ταλέντο, η Κύπρος έχει θεσπίσει ένα ευνοϊκό και αποτελεσματικό πλαίσιο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο δίνει έμφαση στη δια βίου μάθηση, τη διεθνοποίηση και την απασχολησιμότητα. Ευθυγραμμίζοντας τα προγράμματα σπουδών με τις τάσεις της διεθνούς αγοράς, η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο διασφαλίζει τη διεθνή απασχολησιμότητα των αποφοίτων της, αναπτύσσοντας τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σημερινό απαιτητικό και άκρως ανταγωνιστικό παγκόσμιο εργασιακό περιβάλλον.

Κόστος Ζωής και Σπουδών

Η Κύπρος είναι ένας από τους πιο προσιτούς προορισμούς σπουδών για τους φοιτητές και το κόστος ζωής στην Κύπρο είναι σχετικά χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά μέσο όρο το κόστος διαβίωσης στην Κύπρο, μπορεί να φτάσει τα 400-600 ευρώ το μήνα για τους φοιτητές.