ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων

December 9, 2022

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, φοιτητές του Τμήματος επισκέφτηκαν το Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων στην Αχέλεια σε συνεννόηση με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (Σ.Α.ΠΑ.) και την ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης της Μονάδας, Saur Iakovou JV (SIJV).

Οι φοιτητές και ο συνοδός καθηγητής τους, κ. Ιωσήφ Καπελλάκης, αρχικά ενημερώθηκαν εκ μέρους του Σ.Α.ΠΑ. από τον κ. Ονουφρίου, εκ μέρους της μονάδας από τον κ. Οικονομίδη και εκ μέρους της SIJV από τον κ. Vincent Valette για την Μονάδα, την πορεία κατασκευής της, τη λειτουργία της και τους μελλοντικούς στόχους της. Αμέσως μετά, φορώντας κατάλληλο εξοπλισμό, έλαβε μέρος ξενάγηση εντός της Μονάδας στα επί μέρους στάδια επεξεργασίας των λυμάτων.

Δια μέσου αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι φοιτητές ήρθαν σε άμεση επαφή με ένα από τους κυριότερους κλάδους στη διαχείριση του περιβάλλοντος, η οποία και είναι από τα σημαντικότερα πεδία ενασχόλησης των πολιτικών μηχανικών.

 

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024