ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Ο Κόσμος της Οικοδομικής των Λιθοδομών”

27/03 - 27/03 @ 12:30 - 14:00
To Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών οργανώνει (στα πλαίσια του μαθήματος ARCH BT102), την Δευτέρα 27/03/2023 στις 12:30, διάλεξη με ομιλητή τον π. Σπυρίδωνα Παπαβασιλείου, Αρχιτέκτονα, Διευθυντή του Εργαστηρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικης Κληρονομιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, ο οποίος θα κάνει διάλεξη με τίτλο “Ο Κόσμος της Οικοδομικής των Λιθοδομών”.
Η διάλεξη αποτελεί μια Εποπτική Παρουσίαση της Τεχνολογίας και της Οικοδομικής για την αξιοποίηση του πιο πρωτόλιου υλικού της Αρχιτεκτονικής: της πέτρας. Μια διείσδυση στον πλούτο της ιστορίας της αρχιτεκτονικής όπου έχει χρησιμοποιηθεί η λιθόκτιστη οικοδομική σε Κύπρο και αλλαχού καθώς και μια ματιά για τον τρόπο που σήμερα χρησιμοποιούνται οι λιθοδομές στην σχεδίαση και κατασκευή νέων κτηρίων.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό, και θα πραγματοποιηθεί στο Studio B.

Ο π. Σπυρίδων είναι ο Πρωτοδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, υπό του πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συντονιστής της Πράξεως «Ψηφιακό Αποσφράγισμα Αγιωνύμων Νήσων», Interreg VA- GR-CY 2014-20. Είναι ο Διευθύνων του Εργαστηρίου Ψηφιακής Τεκμηρίωσης Εκκλησιαστικού Πολιτισμικού Πλούτου της Ι.Μ. Λεμεσού, “Ειλητάριον”. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Αριστείας «Excelsior» και «Ερατοσθένης». Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και έχει διατελέσει Επικεφαλής Ψηφιακής Τεκμηρίωσης Εκκλ. Πολιτισμικού Χώρου για τις πράξεις RECULT kai RECULT MAGNUM.

Details

  • Date: 27/03 - 27/03
  • Time: 12:30 - 14:00