ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Joint Advanced Student School

25/03 - 02/04 @ 09:00 - 00:00

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, σε συνεργασία με την εταιρεία JetBrains, έχει την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει το Joint Advanced Student School (JASS) 2023 για τη μελέτη του έξυπνου ελέγχου κυκλοφορίας (smart contextsensitive traffic control) με ευαισθησία στο πλαίσιο και των τεχνολογιών συνεχούς εξέλιξης λογισμικού για κυβερνο-φυσικά συστήματα (cyberphysical systems) τον Μάρτιο του 2023. Αυτή η ετήσια διεθνής πρωτοβουλία προσφέρει στους φοιτητές και τους καθηγητές από διάφορες χώρες μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν και να δημιουργήσουν μαζί σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού με γνώμονα το έργο. 

Το JASS 2023 θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις της αναβάθμισης του λογισμικού σε αυτόνομους πράκτορες (autonomous agents) μέσα σε ένα περιβάλλον έξυπνης πόλης, όπου η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ρυθμίζει τη ροή της κυκλοφορίας, τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα λειτουργούν και οι έξυπνοι φωτεινοί σηματοδότες προσαρμόζονται ανάλογα. Το πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει την πρότυπη πόλη Duckietown και τον πραγματικό εξοπλισμό υλικού της για να προσφέρει μια πρακτική μαθησιακή εμπειρία στους φοιτητές. Θα εργαστούν σε Agile mode για μια εβδομάδα σε διεθνείς ομάδες περίπου επτά φοιτητών, με την υποστήριξη καθηγητών από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Πολυτεχνείο του Μονάχου, το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως διαλέξεις προσκεκλημένων και master classes, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του τομέα και των προκλήσεών του και επιτρέποντας στους φοιτητές να κατανοήσουν τα προβλήματα και τις λύσεις σφαιρικά. Επιπλέον, οι φοιτητές θα εργαστούν σε έργα στο πλαίσιο των διεθνών ομάδων τους, δημιουργώντας και παραδίδοντας ένα ολοκληρωμένο έργο μέχρι το τέλος της επταήμερης εκδήλωσης. 

Οι βασικές τεχνολογίες της εκδήλωσης θα είναι οι εξής: LinuxROSDocker/KubernetesMatter/ThreadDuckietown και Python. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί, πτυχιακοί, ή μεταπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστήμια της Κύπρου με γερές δεξιότητες μηχανικής λογισμικού και ανάπτυξης (software engineering and development) και ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες, τις κινητές συσκευές και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of ThingsIoT). 

 Η γλώσσα του σχολείου θα είναι η αγγλική και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και ο Όμιλος Λεπτός στο Coral Beach Hotel & Resort θα φιλοξενήσει όλους τους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή στο JASS 2023 είναι δωρεάν, και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Μαρτίου 2023. Ελάτε μαζί μας για μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία που θα προσφέρει πρακτική εμπειρία με πραγματικά προβλήματα και τεχνολογίες αιχμής. 

Details

  • Date: 25/03 - 02/04
  • Time: 09:00 - 00:00