ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή Διάλεξη: Κυπριακό ζήτημα – Από τη διεθνοποίηση και την τουρκική εισβολή έως σήμερα

20/05 - 20/05 @ 17:00

Το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος θα διοργανώσει την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 και ώρα 17:00 διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Κυπριακό ζήτημα: από τη διεθνοποίηση και την τουρκική εισβολή έως σήμερα». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου δημόσιων παρεμβάσεων του Τμήματος, με στόχο τη μελέτη και κατανόηση καίριων ζητημάτων διεθνούς και περιφερειακής πολιτικής.

Η διάλεξη θα εστιάσει στις ιστορικές διαστάσεις του Κυπριακού Ζητήματος, εξετάζοντας την πορεία του από την τουρκική εισβολή του 1974 και τις διεθνείς αντιδράσεις, έως και τις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν τις προοπτικές για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο των διεθνών θεσμών, των ευρωπαϊκών πολιτικών και στις γεωπολιτικές προκλήσεις της εποχής.

Ομιλητές θα είναι ο Δρ. Αντώνης Κλάψης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και ο Δρ. Ανδρέας Στεργίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κάτοχος Έδρας Jean Monnet. Τον συντονισμό της διάλεξης θα αναλάβει η Δρ. Μαρίνα Ελευθεριάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή του στην ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και τη συμβολή του στη δημιουργία διαλόγου για κρίσιμα εθνικά και διεθνή ζητήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. Ο σύνδεσμος συμμετοχής είναι διαθέσιμος στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/4ddorUO

Details

  • Date: 20/05 - 20/05
  • Time: 17:00
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.