ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάλεξη με θέμα “Λιθοδομές: μια ανασκόπηση του αρχαιότερου τρόπου δόμησης και των σύγχρονων μεθόδων αξιοποίησης”

04/03 - 04/03 @ 12:00 - 13:00

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, στα πλαίσια του μαθήματος ARCH BT102, διοργανώνει διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό, με ομιλητή τον αρχιτέκτονα π. Σπυρίδωνα Παπαβασιλείου.

Η διάλεξη με τίτλο “Λιθοδομές: μια ανασκόπηση του αρχαιότερου τρόπου δόμησης και των σύγχρονων μεθόδων αξιοποίησης” αποτελεί μια Εποπτική Παρουσίαση της Τεχνολογίας και της Οικοδομικής για την αξιοποίηση του πιο πρωτόλιου υλικού της Αρχιτεκτονικής: της πέτρας. Μια διείσδυση στον πλούτο της ιστορίας της αρχιτεκτονικής όπου έχει χρησιμοποιηθεί η λιθόκτιστη οικοδομική σε Κύπρο και αλλαχού καθώς και μια ματιά για τον τρόπο που σήμερα χρησιμοποιούνται οι λιθοδομές στην σχεδίαση και κατασκευή νέων κτηρίων.

📅Ημερομηνία: 04/03/2024

🕚Ώρα: 12:00

📍 Engineering Labs, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Ο π. Σπυρίδων είναι ο Πρωτοδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, υπό του πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου.  Είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συντονιστής της Πράξεως «Ψηφιακό Αποσφράγισμα Αγιωνύμων Νήσων», Interreg VA- GR-CY 2014-20. Είναι ο Διευθύνων του Εργαστηρίου Ψηφιακής Τεκμηρίωσης Εκκλησιαστικού Πολιτισμικού Πλούτου της Ι.Μ. Λεμεσού, “Ειλητάριον”. Ήταν ο πρωταρχικός εισηγητής της προτάσεως για την κατάρτιση στρατηγικής για την  δημιουργία υποδομών και εργαστηρίων ψηφιακής τεκμηρίωσης εκκλησιαστικού πολιτισμού για την Εκκλησία της Κύπρου και εν συνεχεία και της Κρήτης στο πλαίσιο της Συνοδικής Επιτροπής Μνημείων, Ναοδομίας και Χριστιανικής Τέχνης. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge, και του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με έλαβε εξειδίκευση στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην επιχειρηματικότητα από το Sloan School of Management του MIT. Είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Αριστείας «Excelsior» και «Ερατοσθένης» και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Γεωπληροφορικής και Πολιτικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός με 20ετή εμπειρία και έχει διατελέσει Επικεφαλής Ψηφιακής Τεκμηρίωσης Εκκλησιαστικού Πολιτισμικού Χώρου για τις πράξεις RECULT kai RECULT MAGNUM. Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Κύπρου στην Εθνική Επιτροπή Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Details

  • Date: 04/03 - 04/03
  • Time: 12:00 - 13:00