ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα: Ασφάλεια και Μεταναστευτικές Ροές στην Ανατολική Μεσόγειο

27/02 - 27/02 @ 18:30 - 20:00

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Hanns Seidel-Αθήνα και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει συνέδριο με θέμα “Ασφάλεια και Μεταναστευτικές Ροές στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου, θα διερευνηθούν οι αλληλένδετες πτυχές της ασφάλειας και της μετανάστευσης στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εξέχοντες ομιλητές και ειδικοί στον τομέα θα αναλύσουν τις γεωπολιτικές, ιστορικές και κοινωνικές διαστάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια και τις μεταναστευτικές ροές στην περιοχή.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 18:30 έως τις 20:00 στο αμφιθέατρο << Κερύνεια>> του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

  • Χαιρετισμοί

Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Τζένη Καπέλλου, Διευθύντρια, Ίδρυμα Hanns Seidel-Αθήνα

  • Συζήτηση

Stephan Mayer, Βουλευτής, CSU, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών

Ελένη Σταύρου, Ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Ben D. Mor Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, πρώην επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διαχείρισης Διαπραγματεύσεων και Λήψης Αποφάσεων, Πανεπιστήμιο της Χάιφα, Ισραήλ.

Αντώνης Κλάψης Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Επισκέπτης Ερευνητής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

  • Συντονισμός

Παναγιώτης Κακολύρης Αντιπρόεδρος, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων, COO SOCIALDOO

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει βήμα στη συζήτηση για τα προκλητικά θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα θα αναδείξει τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας και της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών προκλήσεων.

 

 

Details

  • Date: 27/02 - 27/02
  • Time: 18:30 - 20:00