ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Θέση

Επίκουρος Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Τεχνολογία και Ενέργεια

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Σπούδασε με υποτροφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου το 2012 του απονεμήθηκε το Δίπλωμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού με άριστη επίδοση και βραβεύθηκε ως αριστούχος απόφοιτος. Το 2018 ολοκλήρωσε με υποτροφία την διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία καταπιάνεται με την κτιριακή ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών και ηλιακών θερμικών συστημάτων. Είναι ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νάπολης «Federico II» και Επισκέπτης Λέκτορας στο Division of Architecture and Water του Luleå University of Technology (LTU), ενώ συνεργάζεται και με το αρχιτεκτονικό γραφείο «Βασιλειάδης Αρχιτέκτονες».

Ο Κωνσταντίνος ασχολείται εκτεταμένα με την τεχνολογία, την αειφορία και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων από την πλευρά της αρχιτεκτονικής, τόσο επαγγελματικά όσο και ερευνητικά. Συμμετείχε σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα, στα πλαίσια των οποίων έχει κάνει δημοσιεύσεις, πήρε μέρος σε συνέδρια, ενώ έχει διδάξει σε training schools σε Βαρκελώνη και Βαρσοβία, ενώ έχει επιλεχθεί ως ένας εκ των 26 Rising-Star Researchers του ACU British Council Commonwealth Futures Climate Research Cohort.

Αριθμός μελετών του έχουν δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά και ερευνητικά περιοδικά, ενώ είναι ένας εκ των συγγραφέων και συντελεστών του βιβλίου “Building Integrated Solar Thermal Systems – Design and Applications Handbook”. Είναι Ειδικευμένος Εμπειρογνώμονας Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για κτίρια που χρησιμοποιούνται ως Κατοικίες της Υπηρεσίας Ενέργειας του ΥΕΕΒΤ, μέλος του Ε.Τ.Ε.Κ. και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.