ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μαρία Ψυλλάκη

Θέση

Καθηγήτρια στη Τραπεζική και Χρηματοοικονομική

Senior Research Fellow

Ηλεκτρονική Διεύθυνση
Τηλέφωνο

Η Μαρία Ψυλλάκη είναι Καθηγήτρια Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Nice Sophia Antipolis , στη Γαλλία, όπου έλαβε το πτυχίο καθώς και τον μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών με τις υψηλότερες τιμές. Για το διδακτορικό της, έλαβε υποτροφία από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας. Εκλέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το 2009.
Έχει διατελέσει Επισκέπτης Ερευνητής (Post Docroral Research Fellow), στο Λονδίνο (Birckbeck College, University of London) με ενίσχυση από το CEPR (Κέντρο Έρευνας Οικονομικής Πολιτικής) και το ERSC (Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας) και στο Σικάγο ως Επισκέπτης Ερευνητής στο Graduate Booth School of Business, Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Έχει διδάξει, σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϋ (ΗΠΑ), το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 2001 μέχρι το 2008, ήταν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Nice Sophia Antipolis στη Γαλλία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων.
Έχει δημοσιεύσει σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά όπως τα παρακάτω: Journal of Small Business Management, the European Journal of Operational Research, the Journal of Business Finance and Accounting, the Journal of Banking and Finance, the Small Business Economics, the Applied Financial Economics, the Journal of Productivity Analysis. Είναι Κριτής (Referee) στο Journal of Banking and Finance, στο Small Business Economics, στο European Journal of Operational Research, στο European Journal of Finance, στο Empirical Economics, Managerial Finance.
Από το 2009 έως το 2012 ήταν Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής (HFAA).