ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

May 19, 2023

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 19.00, στον Πολυχώρο «Αττικον» στην Πάφο.

Η εκδήλωση είχε ως αντικείμενο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα έργο μεγάλης κλίμακας και παγκόσμιας εμβέλειας. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν δύο αξιόλογοι εκπρόσωποι του αρχιτέκτονα Renzo Piano στην Αθήνα.

Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Βεντουράκης έδωσε έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τους προηγμένους τρόπους κατασκευής του έργου, ενώ η αρχιτέκτονας τοπίου Έλλη Παγκάλου ανέλυσε τις σχεδιαστικές αρχές για τη διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχιτεκτόνων και φοιτητών αρχιτεκτονικής, προβάλλοντας έτσι το ενδιαφέρον και τη σημασία που έχει το έργο αυτό για την επιστημονική κοινότητα. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων μεταξύ των παρευρισκομένων και των ειδικευμένων ομιλητών.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024