ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανοικτή στην κοινωνία

July 13, 2018

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου αποτελεί ζωντανό κύτταρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, προσφέροντας τις πολυδιάστατες υπηρεσίες της όχι μόνο στα μέλη της, αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία. Η συλλογή της, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς, καλύπτει  ποικίλες θεματικές (με έμφαση σε θέματα νομικής, ψυχολογίας, διοίκησης, αρχιτεκτονικής, θεολογίας, ιστορίας και πολιτισμού) και είναι ανοικτής πρόσβασης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση ακόμη και αν βρίσκονται εκτός Πανεπιστημίου.

Η έντυπη συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από 10 χιλιάδες βιβλία, ενώ η ψηφιακή της συλλογή συντίθεται από 300 χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία και πάνω από 5 εκατομμύρια ηλεκτρονικά άρθρα που αντλούνται από 17 παγκόσμιας εμβέλειας εκδοτικούς οίκους και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όπως Springer, Taylor & Francis, Ebsco, Emerald, Wiley, JSTOR, Cambridge University Press, Oxford University Press, Sage, Fame, Orbis, Westlaw, Proquest, TLG, CYS κ.ά.

Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη υλοποιεί προγράμματα ψηφιοποίησης πολύτιμου αρχειακού υλικού, όπως κυπριακών εφημερίδων και σπάνιων χειρογράφων του ελληνικού Υποπροξενείου στην Κύπρο, το οποίο καθίσταται ηλεκτρονικά διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Ήφαιστος» (https://hephaestus.nup.ac.cy/).

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα Millennium, ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που υποστηρίζει τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και προσφέρει πλήρεις λύσεις στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις. Παρέχει προηγμένη εξυπηρέτηση στους χρήστες της και φροντίζει για τη διαρκή επιμόρφωσή τους σε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της. Προκειμένου να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις παροχές της, ήδη από το 2012 συμμετέχει στην κοινοπραξία των κυπριακών πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την υπηρεσία διαδανεισμού.

Είναι η πρώτη και μοναδική ιδιωτική ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη της Κύπρου που έχει ηλεκτρονικό καταθετήριο, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με την επιστημονική παραγωγή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Νεάπολις.

Το προσωπικό της απαρτίζεται από εξειδικευμένους βιβλιοθηκονόμους πλήρους απασχόλησης. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου, λειτουργεί καθημερινά με διευρυμένο ωράριο (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-20:00, Σάββατο 09:00-17:00, Κυριακή 09:00-12:00). Ακόμα και μετά το πέρας του ωραρίου, δύο αίθουσες λειτουργούν ως αναγνωστήρια, δίνοντας έτσι απεριόριστες δυνατότητες μελέτης σε καθηγητές, φοιτητές, αλλά και επισκέπτες.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024