ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Announcement of the Law School

August 21, 2015

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου ‘Νέαπολις’ απονέμει από ιδρύσεώς  της σε όλους τους φοιτητές της έναν τίτλο σπουδών Νομικής,  σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυπριακής νομοθεσίας.

Με πρόσφατη απόφαση των πανεπιστημιακών μας αρχών το Πρόγραμμα Σπουδών της Νομικής τροποποιήθηκε, προκειμένου να προσαρμοστεί στους ορισμούς της απόφασης της 22/6/2015 του ΔΟΑΤΑΠ (Ελλάδα). Στο πλαίσιο της προσαρμογής αυτής καταργήθηκε η «κατεύθυνση ελληνικού δικαίου».

Στους φοιτητές εξ Ελλάδος αλλά και στου φοιτητές εκ Κύπρου, που το επιθυμούν, παρέχεται πάντως η δυνατότητα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επαγγελματική αναγνώριση του πτυχίου τους από τους δικηγορικούς συλλόγους της Ελλάδος, να παρακολουθούν ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα του ενιαίου, πλέον, προγράμματος νομικών σπουδών με διδακτέα ύλη το ελληνικό δίκαιο.

Μετά τις τροποποιήσεις και τις προσαρμογές αυτές δεν τίθεται εν αμφιβόλω η αναγνώριση της ακαδημαϊκής «ισοτιμίας»  των πτυχίων της Σχολής μας με τα αντίστοιχα πτυχία Νομικής της Ελλάδος.

Και αυτό αφορά όχι μόνον τους νεοεισερχόμενους φοιτητές της Νομικής αλλά και τους ήδη φοιτούντες. Οι προσαρμογές του προγράμματος σπουδών που έχουν γίνει τους κατοχυρώνουν πλήρως.

Από την Κοσμητεία

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024