ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Απρόσκοπτη φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο

September 7, 2021
Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας,
Η προτροπή για απρόσκοπτη φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο δεν συνδέεται μόνον με την επιστροφή με φυσική παρουσία στα αμφιθέατρα και στην κανονικότητα. Συνδέεται και με το κύρος και την εγκυρότητα του πτυχίου.
Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων στη διάρκεια της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σε απόλυτη συνεννόηση με τους θεσμικούς φορείς της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται επουδενί να αμφισβητηθεί το κύρος και η εγκυρότητα του πτυχίου σας.
Σήμερα, οι συνθήκες και η επιστήμη επιτρέπουν την διά ζώσης παρουσία μας. Και σε αυτό το πλαίσιο καθορίζονται εκ νέου τα πρωτόκολλα της πανεπιστημιακής ζωής.
Για παραδειγμα, από τη στιγμή που η Ελληνική Δημοκρατία ξεκάθαρα ορίζει την φυσική παρουσία και τη δια ζωσης παρακολούθηση των μαθημάτων ως την μοναδική μέθοδο υλοποίησης της μαθησιακης διαδικασίας  https://www.minedu.gov.gr/news/49875-2-9-21-diefkriniseis-gia-ti-leitourgia-ton-aei-kai-ta-metra-prolipsis-kai-prostasias-apo-ton-koronoio
το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με πλήρη ευσυνειδησία προχώρησε στην διαμόρφωση εκείνων των διαδικασιών που διασφαλίζουν, μέσω της φυσικής παρουσίας, 100% την μελλοντική απρόσκοπτη αναγνώριση των πτυχίων από τον ΔΟΑΤΑΠ. Αντίστοιχη είναι και η μέριμνα για άλλες περιπτώσεις.
Ως εκ τούτου, καλούμε την ακαδημαϊκή μας κοινότητα να προχωρήσει στον εμβολιασμό και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια για την συνεχή και απρόσκοπτη φυσική μας παρουσία στα αμφιθέατρα.
Παντελής Σκλιάς
Πρόεδρος Συνόδου Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων
Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

LATEST NEWS

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπραξής του με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού φορέα, υπέγραψε  Μνημόνιο Συνεργασίας με το γραφείο «ΚΟΥΛΟΥΝΤΗΣ Αρχιτέκτονες...

December 7, 2021

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.