ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Arquetopia Synergy Award 2015 Recipients Announced! Five Outstanding International Artists: Marina Yerali-Christodoulou (Cyprus)

March 17, 2015

Το «Βραβείο της Συνέργειας Arquetopia 2015» είναι μια υποτροφία που έχει δοθεί από ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Μεξικό που προωθεί την ανάπτυξη, την κοινωνική μεταρρύθμιση και την παραγωγικότητα μέσω καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η Μαρίνα Γεραλή-Χριστοδούλου έχει απονεμηθεί με το «Βραβείο της Συνέργειας Arquetopia 2015».

Το «Βραβείο της Συνέργειας Arquetopia 2015» αναγνωρίζει εξαιρετικές καλλιτεχνικές πρακτικές μέσω κοινωνικής εμβέλειας και συνέργειας, καινοτομίας, βιωσιμότητας και αξιολόγηση τοπικής γνώσης. Μια διεθνής κριτική επιτροπή είχε κληθεί να ελέγξει περισσότερα από 200 πολιτιστικά προγράμματα του παρελθόντος διεθνών καλλιτεχνών-in-residence κατά τη διάρκεια πέντε ετών από την ίδρυση του. Εκτιμώντας τη συμβολή του κάθε έργου προς μια διαφορετική πτυχή και αντίληψη για την σύνθετη ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού και λαμβάνοντας υπόψη αυτό να αντικατοπτρίζεται τόσο στο θέμα αλλά και την τεχνική του κάθε έργου, η κριτική επιτροπή επέλεξε ομόφωνα πέντε δικαιούχους για «Βραβείο της Συνέργειας Arquetopia 2015»

Η έρευνα της Κα Γεραλή-Χριστοδούλου διερεύνησε την κατασκευή του μεξικανικού βιβλίου και τη δομή της επικοινωνίας και γραφής των ιθαγενών πληθυσμών του Μεξικού (pre-hispanic codex) σε σχέση τις παραδόσεις τους και την μετέπειτα αποικιοκρατία.

Η υποτροφία θα δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει και να υλοποίηση την έρευνα της μέσω της διαπολιτισμικής δραστηριότητα της, ενισχύοντας την πολιτιστική ευαισθησία δια μέσου σύγχρονων πρακτικών των τεχνών.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024