ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Η Άρτεμις Δ. Σαββίδου, εισηγήτρια στο Συνέδριο « Σύγχρονα Προβλήματα του Ποινικού Δικαίου» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

May 9, 2018

Η Άρτεμις Δ. Σαββίδου, μέλος του Διδακτικού Προσωπικού Νομικής ( Ποινικό Δίκαιο) του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, συμμετείχε ως εισηγήτρια στο επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο « Σύγχρονα Προβλήματα του Ποινικού Δικαίου» που διοργάνωσε ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη μνήμη της Λέκτορος Αγγελικής Σαρέλη, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την 4 και 5 Μαίου 2018.

Οι επιστημονικές αυτές διημερίδες που ξεκίνησαν πρίν από τρία χρόνια, αποτελούν, όπως τόνισε ο Διευθυντής του Τομέα Καθηγητής Στέφανος Πάυλου στον χαιρετισμό του, προσπάθεια να ενοποιηθεί ο χώρος των Ελληνόφωνων Ποινικολόγων, αφού πέραν από τις τρείς παραδοσιακές νομικές σχολές, το ποινικό δίκαιο διδάσκεται και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στις Νομικές Σχολές της Κύπρου.

Η εισήγηση της κας Σαββίδου ασχολήθηκε με τις Έρευνες ( προσώπων, τόπων, οικειών, υποστατικών, μέσων μεταφοράς, με Ένταλμα Έρευνας και χωρίς Ένταλμα Έρευνας) κατά την Κυπριακή Ποινική Δικονομία υπό το πρίσμα της Συνταγματικότητας και που στην πλειονότητά τους δεν έχουν ακόμα κριθεί Δικαστικά από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου. Για να καταλήξει πως στην Κύπρο χρειαζόμαστε εκ βάθρων τροποποιήσεις των διατάξεων του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου που αφορούν τις έρευνες και τις συναφείς με αυτές διατάξεις, προς τον σκοπό εναρμόνισης τους τόσο με το Σύνταγμα όσο και προσαρμογής τους στις σύγχρονες αντιλήψεις για τα εχέγγυα της ελευθερίας του ατόμου που κατοχυρώνουν η Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Εισηγητές στο Συνέδριο ήταν συνολικά 23 Ακαδημαικοί Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας από τις τρείς Νομικές Σχολές της Ελλάδας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Νομική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, τις Νομικές Σχολές των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων Νεάπολις Πάφου, Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου και την Νομική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου των Τιράνων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 500 συνέδρων, μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακοί, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, πολιτικοί και φοιτητές νομικής, από την ελλάδα και το εξωτερικό.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024