ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Award Ceremony for Neapolis University: Special Award in International Architectural Competition (UIA), Durban South Africa

August 5, 2014

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Durban της Νοτίου Αφρικής η τελετή απονομής του τιμητικού επαίνου που απέσπασε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο  Διαγωνισμό της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) με θέμα: “UTOPIA AND/OR HAPINESS”.

Η απονομή έγινε  στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου UIA’2014 και το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δρ. Τζούλια Τζώρτζη.

Στη βράβευση παρευρέθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και ο τ. Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων κύριος Βασίλης Σγούτος. Τη διαδικασία του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού είχε αναλάβει και διεκπεραίωσε η  Ένωση Αρχιτεκτόνων Τουρκίας.

Η ομάδα που διακρίθηκε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αποτελείται από τους:

  • Χρίστο Κωνσταντινίδη, Μεταπτυχιακό Φοιτητή Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
  • Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
  • Δρ. Άννα-Μαρία Βισίλια, Λέκτορα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η βράβευση του Πανεπιστημίου Νεάπολις, τόνισε σε σύντομη ομιλίa της στην τελετή  η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για να δημιουργήσουμε νέα «ουτοπικά» τοπία,  όχι μόνο για τις  μελλοντικές,  αλλά και για τις σημερινές γενιές. Συνεπώς, σημείωσε, η νησίδα πρασίνου αλλά και οι περιπατητικοί κήποι, που δημιουργήσαμε αποτελούν το τέλειο μέσο για να αναζητήσουμε την σύγχρονη ουτοπία, συνθέτοντας μια εικόνα του κόσμου,  η οποία  προσομοιάζει τις ιδανικές  συνθήκες που συναντάμε  στον παράδεισο.  Μια εικόνα  όπου τα όνειρα πραγματοποιούνται μέσα από την δημιουργία μιας καλύτερης ανθρωπότητας και ενός κόσμου, που κινείται στα  σύνορα μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας, με σκοπό την επανένωση του ανθρώπου με την φύση.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024