ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διδακτορική διατριβή δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη Γερμανία από Nomos Verlag.

January 21, 2016

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Nomos Verlag η διδακτορική διατριβή του Δρ. Νικολάου Ζαπριάνου με τίτλο «Die Rückabwicklung der Verbraucherverträge nach Ausübung des Widerrufsrechts».

Η μελέτη πραγματεύεται την εκκαθάριση των καταναλωτικών συμβάσεων μετά την άσκηση του δικαιώματος αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, εστιάζοντας ιδίως στις ρυθμίσεις της οδηγίας για τα δικαιώματα των καταναλωτών και στο σχέδιο κανονισμού για ένα κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο της πώλησης. Τα εξεταζόμενα ζητήματα προσεγγίζονται από την οπτική του γερμανικού δικαίου, ενώ συνεκτιμάται και το αυστριακό δίκαιο. Το κύριο μέρος της διατριβής είναι αφιερωμένο στη διερεύνηση των υποχρεώσεων εκκαθάρισης που γεννώνται μετά την υπαναχώρηση επί συμβάσεων πώλησης και παροχής υπηρεσιών, στην κατανομή του κινδύνου και των εξόδων της εκκαθάρισης, στην υποχρέωση αποζημίωσης για χειροτέρευση ή καταστροφή της παροχής καθώς επίσης στις υποχρεώσεις απόδοσης ωφελημάτων και δαπανών. Ο συγγραφέας δεν περιορίζεται ωστόσο στη μελέτη της σχέσης εκκαθάρισης μετά την υπαναχώρηση του καταναλωτή. Αξιοποιεί τα συμπεράσματα της έρευνάς του και προτείνει ένα σύστημα κανόνων για την εκκαθάριση όλων των συμβάσεων ανεξαρτήτως του λόγου που οδήγησε σ’ αυτήν (ακυρότητα, δικαστική ακύρωση, υπαναχώρηση συμβατική ή εκ του νόμου, ανάκληση, πλήρωση αίρεσης κ.λπ.).

LATEST NEWS

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί από τον Καθηγητή Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ψυχολογίας, Δρ. Μάριο Αργυρίδη, σε δύο υψηλού...

July 2, 2025

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Διαπανεπιστημιακής Επιτροπής Ισότητας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας θεσμικής συνεργασίας μεταξύ των Κυπριακών Πανεπιστημίων...

July 1, 2025
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.