ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Εικόνα Σώματος και Συμπεριληπτική Σωματική Δραστηριότητα»

January 18, 2023

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2022 στη Σουηδία έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + «Εικόνα Σώματος και Συμπεριληπτική Σωματική Δραστηριότητα» Body Image and Inclusive Physical Activity.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, με επικεφαλή τον Δρ Μάριο Αργυρίδη του Τμήματος Ψυχολογίας, συμμετέχει στην κοινοπραξία μαζί με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Κρίστιανσταντ Σουηδίας, το Τρισκέλιον Νορβηγίας, το Αθλητικό Πανεπιστήμιο Lietuvos Λιθουανίας, το Πανεπιστήμιο Πάντερμπορν Γερμανίας και το Πανεπιστήμιο του Πόρτο Πορτογαλίας.

Ο στόχος αυτού του έργου είναι να αναπτύξει προγράμματα σπουδών που αφορούν την εικόνα σώματος και τη συμπεριληπτική σωματική δραστηριότητα [BIIPA] με ένα σύνολο 7.5 και 15 ECTS για σπουδαστές στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και του αθλητισμού. Θα αναπτυχθούν επίσης πιο μικρά μαθήματα «μικροδιαπιστευτηρίων» (microcredentials) για να λειτουργήσουν ως συνεχιζόμενη εκπαίδευση για άτομα που ήδη εργάζονται σε αυτούς τους τομείς. Ακαδημαϊκοί με εμπειρία στα διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδαγωγικοί εμπειρογνώμονες στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών δημιούργησαν μια κοινοπραξία εμπειρογνωμόνων που ετοιμάζει τα εν λόγω προγράμματα.

Με την ολοκλήρωση του έργου, τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια θα μπορούν να προσφέρουν μαθήματα σχετικά με την εικόνα του σώματος και τη συμπεριληπτική σωματική δραστηριότητα στα ιδρύματά τους. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των μελλοντικών επαγγελματιών στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού στα εν λόγω θέματα που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευεξία των ανθρώπων.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024