ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου με θέμα τις ευρωεκλογές

October 24, 2018

Στο πλαίσιο της προσήλωσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στην ευαισθητοποίηση και την πληρέστερη ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών για θέματα που άπτονται της επικαιρότητας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές 2019 και το Μέλλον της Ευρώπης – Η Σημασία της Συμμετοχής».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων (European Network of Political Foundations – ΕΝoΡ) και το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Καθηγητής Παντελής Σκλιάς τόνισε τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών για την πορεία της Ευρώπης. Επεσήμανε, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο των Φοιτητών, θα συνεχίσει την οργάνωση ανάλογων διεθνών εκδηλώσεων, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου και βοηθώντας στην ενημέρωση των φοιτητών αλλά και γενικά της κοινής γνώμης για μείζονα θέματα της εποχής.

Εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη απηύθυνε την εισαγωγική ομιλία ο Πρέσβης Μάριος Ιερωνυµίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι εξής ομιλητές:

  • Doris Pack, Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του ΕΝoΡ, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος και του Ιδρύματος Robert Schuman
  • Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστηµίου Νεάπολις Πάφου
  • Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
  • Γιώργος Μαρής, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος και Κύριος Ερευνητής του ΚεΔΕΠΟΔ Παναγιώτης Κακολύρης, εστίασε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, στην αντιμετώπιση του εθνολαϊκισμού, στους τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και σε άλλα συναφή ζητήματα.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024