ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

5ο Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Χάλκη – Κωνσταντινούπολη, 26 Απριλίου – 1η Μαίου 2018

May 4, 2018

To Σεπτέμβριο του 2013 το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου παρέδωσε τη Μελέτη Ανάπλασης των Κήπων της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Για το μεγάλης σημασίας γεγονός και τα μηνύματά του, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη Χάλκη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Τη σημασία του έργου εξήρε στην Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του,  για την προσφορά του Πανεπιστημίου Νεάπολις και προσωπικά του Προέδρου του κ. Μιχαλάκη Λεπτού, όπως στον εμπνευστή της όλης προσπάθειας, Μητροπολίτη Προύσης, Ηγούμενο της Μονή Αγίας Τριάδος και καθηγητή του Α.Π.Θ. κ.κ. Ελπιδοφόρο.

Από  τις 26 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαΐου του 2018 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη κ.κ. Ελπιδοφόρου, εργαστήρι από το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις, με αντικειμενο την μελέτη της εφαρμογής του σχεδίου ανάπλασης, η γεωπονική εφαρμογή του οποίου έγινε από το  Νίκο Θυμάκη.

Επικεφαλής του εργαστηρίου, ήταν η υπεύθυνη της σύνταξης της μελέτης, Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Στο Εργαστήρι συμμετείχε και η Επισκέπτρια καθηγήτρια του Νεάπολις Cristina Musacchio καθώς και οι φοιτητές Ελευθέριος Βομβολάκης, Νίκος Σαμουργιανίδης και Γιάννης Πετράτος.

Οι εργασίες του εργαστηρίου ολοκληρώθηκαν  με επιτυχία, και στο πλαίσιο της δράσης, υπήρξε ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων μεταξύ των μελών του και του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Την 1η Μαίου 2018 η Αυτού Αγιώτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή της Χάλκης, όπου και συνεχάρει και ευλόγησε τα μέλη του εργαστηρίου και εξέφρασε ξανά τις ευχαριστίες προς το Πανεπιστήμιο Νεάπολις για τη σημαντική προσφορά του.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024