ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο αποτελεί πλήρες μέλος του δικτύου UNIMED

February 10, 2021

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου : πλήρες μέλος του δικτύου UNIMED ( Mediterranean Universities Union)

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανακοινώνει ότι από τον Ιανουάριο  του 2021 αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης Μεσογειακών Πανεπιστημίων (UNIMED).

Η Ένωση ξεκίνησε την λειτουργία της  το 1991 και συνθέτει  ένα δυναμικό και συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο από 133 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα 23 διαφορετικών χωρών της μεσογειακής λεκάνης και Ευρωμεσογειακού χώρου.

Δραστηριοποιείται σε πολλαπλά διαφορετικά επιστημονικά γνωστικά πεδία στοχεύοντας στην ανάπτυξη της έρευνας, διεύρυνση της κοινότητας γνώσης και εκπαίδευσης στον Ευρωμεσογειακό χώρο,  συμβάλλοντας στην περιφερειακή επιστημονική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική συνεργασία.

Μέσω των πολλαπλών πρωτοβουλιών, οι οποίες υλοποιήθηκαν στη διάρκεια των 20 ετών λειτουργίας της, η  Ένωση προώθησε την πολυμερή συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου έχοντας   καταστεί  πρότυπο σημείο αναφοράς της διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις καθ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συμμετοχή και έναρξη συνεργασίας  μας με το δίκτυο της Ένωσης Μεσογειακών Πανεπιστημίων. Συνεργασία η οποία αποβλέπει στην ενδυνάμωση της αναπτυξιακής πορείας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες και διάδραση με εξαίρετα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Ευρωμεσογειακού χώρου Ανώτατης εκπαίδευσης.

 Θα συμβάλλει επίσης στην περαιτέρω επίτευξη ακαδημαϊκής αριστείας, στην παραγωγή καινοτόμου εφαρμοσμένης γνώσης και υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών κοινωνικής προσφοράς ως στρατηγικών αξόνων λειτουργίας και αναπτυξιακής προοπτικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου»

LATEST NEWS

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του πορείας, της ακαδημαϊκής αρτιότητας και της παραγωγής καινοτόμου γνώσης, έχει προκηρύξει νέες μόνιμες θέσεις ακαδημαϊκού προσωπικού...

April 28, 2021

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.