ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας (Ελλάδα) κ. Ιωάννης Πάζιος, καλεσμένος ομιλητής στο πλαίσιο του μαθήματος ‘Οργανωσιακή Συμπεριφορα’ του Πτυχιακού Προγράμματος ‘Διοίκηση Επιχειρήσεων’

December 5, 2022

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Οργανωσιακή Συμπεριφορά», στο Πτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Διοίκηση Επιχειρήσεων” (Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης) του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, με διδάσκοντα τον κ. Σωτήρη Αποστολόπουλο (Συντονιστή του συγκεκριμένου Πτυχιακού Προγράμματος), καλεσμένος ομιλητής, στις 28.11.2022, ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας* κ. Ιωάννης Πάζιος. Στη διάρκεια της παρέμβασής του αναλύθηκαν θέματα  σχετικά με την οργανωτική δομή και τις λειτουργίες ενός ιδιαίτερου οργανισμού. Συζητήθηκε ο τρόπος προσέγγισης της διοίκησης με το ανθρώπινο δυναμικό, το μοντέλο διαχείρισης ζητημάτων ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού, οι προεκτάσεις της κοινωνικής ευθύνης, η εργασιακή ικανοποίηση, οι διαστάσεις της αγοράς και άλλα συναφή ζητήματα.

Μεταδόθηκαν εμπειρίες στους φοιτητές από το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον μιας μεγάλης Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδας και γνώρισαν στοιχεία της μοντελοποίησης των επιχειρησιακών διαδικασιών.

 

*O Αγροτικός Συνεταιρισμός ”Ένωση Μεσσηνίας” είναι η Πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση Αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ιδρύθηκε το 1987 από τη συνένωση των επτά υπαρχουσών Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Μεσσηνίας και από το 2013 λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή.

 

Στόχος του Συνεταιρισμού είναι:

 

-Η διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών του

-Η διαφύλαξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στη Μεσσηνία όπως το παρθένο Ελαιόλαδο, η επιτραπέζια Ελιά Καλαμών, η Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα.

-Η προστασία και προώθηση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας & της Ελιάς Καλαμάτας, ΠΟΠ δυο εμβληματικών Γεωγραφικών Ενδείξεων των οποίων είναι ο φορέας καταχώρησης.

-Η συμμετοχή στη διεκδίκηση και κατάρτιση πολιτικών για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και των συνθηκών διαβίωσης των παραγωγών του.

-Η έρευνα, η διάχυση και η ενσωμάτωση των τεχνολογικών εξελίξεων στον πρωτογενή τομέα.

-Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους παραγωγούς στα 7 Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών σε πληθώρα υπηρεσιών (ΟΣΔΕ, Επιστροφή ΦΠΑ, Μελέτες στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης -Νέοι Αγρότες, Βιολογική Γεωργία/Κτηνοτροφία, Σχέδια Βελτίωσης – Πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων – Μητρώο Εισροών/Εκροών, Ημερολόγιο Εργασιών- Γεωργικές Συμβουλές, Ασφάλειες, Έξυπνες πληρωμές, Εφαρμογές Ευφυούς Γεωργίας)

-Η διάθεση Λιπασμάτων, Γεωργικών Φαρμάκων, Ζωοτροφών, Εφοδίων & Πολλαπλασιαστικού υλικού στα 4 Πρατήρια Εφοδίων που λειτουργούν στη Μεσσηνία.

-Η διάθεση τόσο των προϊόντων του όσο και προϊόντων τοπικών παραγωγών, Συνεταιρισμών της χώρας, Βιολογικών και Φυτικών Καλλυντικών από το Κατάστημα που διαθέτει.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024