ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Ο Γεώργιος Δημητριάδης στο 37ο Διεθνές Συμπόσιο Οικονομικού Εγκλήματος του Πανεπιστημίου του Cambridge

September 19, 2019

Ο Δρ. Γιώργος Δημητριάδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, είχε μια σημαντική παρουσία στο φετινό Διεθνές Συμπόσιο για το Οικονομικό Έγκλημα, συμμετέχοντας σε συνέδριο με θεματολογία σχετική με την πιθανή ευθύνη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των ιδιωτών αναφορικά με την αποκάλυψη πληροφοριών ιδιωτικού περιεχομένου σε δημόσιους οργανισμούς ή τρίτα πρόσωπα.

Το Διεθνές Συμπόσιο του Πανεπιστημίου του Cambridge έχει καθιερωθεί για την προώθηση, σε ένα πραγματικά διεθνές επίπεδο, των πραγματικών και πρακτικών ζητημάτων που εμπλέκονται στην πρόληψη και τον έλεγχο του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και της κατάχρησης των αγορών (market abuse).

Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Jesus College, του Πανεπιστήμιου του Cambridge και έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων, γενικοί εισαγγελείς,  υπουργοί, βουλευτές, δικαστές, δικηγόροι και ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο. Το γενικό θέμα της εκδήλωσης ήταν « Fighting Economic Crime – A Shared Responsibility”.

Ο Δρ. Δημητριάδης παρουσίασε στο Συμπόσιο το θέμα «Ανταλλαγή πληροφοριών: προστασία της ιδιωτικής ζωής, προστασία δεδομένων και οικονομικό έγκλημα». Κατά την ομιλία του αναγνώρισε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και δημόσιων φορέων είναι απαραίτητο κακό αλλά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ιδιωτικές πληροφορίες να μεταφέρονται σε διάφορα όργανα και δικαιοδοσίες.

Η θέσπιση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR), αλλά και άλλων νομοθετημάτων και κανονισμών, απαγορεύει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ειδικής κατηγορίας και θέτει πρόσθετες προϋποθέσεις, όπως ρητή συγκατάθεση ή σημαντικό δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να επιτραπεί η επεξεργασία τέτοιων πληροφοριών. Ως εκ τούτου τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλες αυτές τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις, δεδομένου ότι πέρα από το υψηλό πρόστιμο, διακυβεύεται η φήμη τους και η εμπιστοσύνη των πελατών τους.

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024