ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Σημαντική Διάκριση φοιτητών του 7ου εξαμήνου της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις

March 20, 2018

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος “CSRC”, προκήρυξε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό μεταξύ όλων των Σχολών και Τμημάτων Αρχιτεκτονικής της Κύπρου, για τον Σχεδιασμό του Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών Κύπρου, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στη Λευκωσία.

Μεταξύ των τριάντα(30) προτάσεων που κατατέθηκαν συνολικά, επτά(7) ήταν από την Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Τρεις από τις επτά αυτές προτάσεις διακρίθηκαν με τη σειρά που ακολουθεί:

  • 4η αναδείχθηκε η πρόταση των : Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ειρήνης Τελίδου, Αγαπητού Κούρου
  • 6η αναδείχθηκε η πρόταση των : Ευγένιου Ζίνγκα, Νεόφυτου Χριστοφή, Λάζαρου Θεοφάνους, Γιάννη Σπύρου
  • 7η αναδείχθηκε η πρόταση των : Χαρίκλειας Γεωργίου, Ιλόνας Παρασκευαίδου

Να σημειωθεί ότι από τις 30 προτάσεις μόνον 15 πήραν βαθμολογία από την Κριτική Επιτροπή , η οποία αποτελείτο από εκπροσώπους κάθε μιας από τις τέσσερεις Σχολές/Τμήματα Αρχιτεκτονικής της Κύπρου, και από την Ιταλία και τη Δανία. Επίσης σύμφωνα με τον κανονισμό του Διαγωνισμού, τα μέλη της Επιτροπής από την κάθε Σχολή δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν προτάσεις της δικής τους Σχολής/Τμήματος.

Όλες οι  προτάσεις από την Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Νεάπολις συντάχθηκαν από τους φοιτητές/ριες του 7ου Εξαμήνου στο πλαίσιο του αντίστοιχου συνθετικού μαθήματος Studio. Υπεύθυνοι διδάσκοντες του Εξαμήνου ήταν ο Σόλων Ξενόπουλος, καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις και ο Δημήτρης Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κτηρίων.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024