ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση του Καθ. Στέλιου Περράκη στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών

October 14, 2021

Παρέμβαση του Καθηγητή Στέλιου Περράκη, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ V: Από την  κρίση στην  κανονικότητα ή η κρίση ως κανονικότητα;»

Ο Καθηγητής Στέλιος Περράκης, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, μετείχε, διαδικτυακά, στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ V: Από την  κρίση στην  κανονικότητα, ή η κρίση ως κανονικότητα;» και ειδικότερα στο πάνελ συζήτησης με θεματική: «Νέα μεγάλα διλήμματα για την Ευρώπη» με συνομιλητές τους Δ. Αβραμόπουλο, πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο ΕΕ, Δ. Κούρκουλα, πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών και τον καθηγητή Γ. Παγουλάτο, Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και συντονιστή τον δημοσιογράφο Π. Καψή. Προηγήθηκε εισαγωγική παρέμβαση της Μ. Δεμερτζή, Διευθύντριας, Bruegel, Βρυξέλλες, που αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή.

Στις παρεμβάσεις του ο Καθηγητής Σ. Περράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα του Κράτους Δικαίου ως βασικό σημείο τριβής με την Πολωνία και άλλες χώρες του Visegrad και τη σημασία του σεβασμού των Αρχών και Αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεμελιώνουν, μεταπολεμικά, το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Τόνισε δε, τον ιδιαίτερο ρόλο του Δικαίου ως ενοποιητικού στοιχείου στην οικοδόμηση της «Συμπολιτείας κρατών και λαών» της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θεώρησε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τριβής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, επιβάλλεται η επιβολή κυρώσεων που να βαίνουν πέρα του οικονομικού χαρακτήρα τους και να θίγουν την ίδια τη θεσμική θέση του παρεκκλίνοντος κράτους. Η αμφισβήτηση της υπεροχής του Ευρωπαϊκού Δικαίου και η απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, που αποτελούν την αξιακή ταυτότητα της Ευρώπης, δυναμιτίζουν τα ίδια θεμέλια της ΕΕ.

LATEST NEWS

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπραξής του με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού φορέα, υπέγραψε  Μνημόνιο Συνεργασίας με το γραφείο «ΚΟΥΛΟΥΝΤΗΣ Αρχιτέκτονες...

December 7, 2021

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.